Sommarpärla i Halland

Publicerad: 2016-07-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Klippor eller sand, du väljer själv när du går till stranden vid Getteröns Camping. Tröttnar du på badet har du sommarstaden Varberg inom räckhåll. Läge – 8 poängVid havet fem kilometer norr om Varbergs centrum. Det är gång- och cykelbana hela vägen. På sommaren går Getteröbåtarna (börjar i mindre skala 1 maj) enligt turlista in...

Klippor eller sand, du väljer själv när du går till stranden vid Getteröns Camping. Tröttnar du på badet har du sommarstaden Varberg inom räckhåll.

Läge – 8 poäng
Vid havet fem kilometer norr om Varbergs centrum. Det är gång- och cykelbana hela vägen.

På sommaren går Getteröbåtarna (börjar i mindre skala 1 maj) enligt turlista in till Varbergs hamn vid centrum. Badplatser vid havet har du inom 150 meter från campingen. Det går regelbundet stadsbussar som har hållplats på Getterön. Välsorterad livsmedelsbutik är närmsta granne.

Service – 7 poäng
Vi kom en storhelg i maj och campingen var nästan fullbelagd. Saknade både ett ”välkommen” och information om platsen. Jag fick en upplysning om var jag skulle stå och priset, det var allt. Tog själv en informationsbroschyr som låg på disken, och den var däremot mycket informativ. Generösa öppettider. Stor glädje har campingen av livsmedelsbutiken som ligger bredvid, här är det öppet 7-22 alla dagar, och du kan givetvis köpa nybakat bröd på morgonen. Utanför förrådsbyggnaden har du cykelpump som på macken, jättebra. Brevlåda med tömning dagligen.

Standard på gemensamma anläggningar – 8 poäng
Detta är en relativt stor camping med 488 platser varav 215 är avsedda för säsongsgäster. Det finns tre olika servicehus och generellt kan man säga att dessa håller god kvalitet. Kakel och klinkers förekommer men inte riktigt överallt, men såväl de sanitära utrymmenna som köken bör betecknas som fräscha. Särskilt prydliga är tömningsplatserna för latrin. I köken finns diskmaskiner och man skall inte använda diskmedel till dessa. För övrigt är köken utrustade med spisar och mikro samt rikligt med handdiskplatser. Välutrustade tvättstugor och skötrum finns också , samt  bastu, en för damer och en för herrar och de är öppna varje kväll och gratis.

Vet inte om hundar gillar salta bad, men de är i alla fall anvisade plats vid havet.Skötsel – 9 poäng
Vi kom som vanligt helt apropå och därtill en dag när beläggningen var riktigt hög, men i servicehusen var det rent och snyggt. Noterade att det även utomhus var välansat.

Sommarpärla i Halland
Barnen såg ut att ha riktigt kul på campingens lekplatser.

Lekplats – 9 poäng
Campingen delas i två delar av infarten. På varje del finns en lekplats. Båda är välutrustade, i synnerhet den på det största campingområdet. Det finns ett litet lekrum för barnen som bemannas med lekledare och är gratis för barnen att besöka. Sex dagar i veckan är det öppet här på sommarsäsongen. Inte så sällan anordnas någon underhållning som riktar sig särskilt till barn. Fotbollsplan. Härligt havsbad.

Campingtomter – 7 poäng
Det är som nämnts en ganska stor camping och campingtomterna varierar i storlek från 80 till 120 kvadratmeter. Ett fåtal rörliga platser har vatten och avlopp. Huvuddelen av platserna är av den minsta storleken. Om Getteröns Camping kan man säga, att det är en klassisk halländsk camping vid havet. Det vill säga att den ligger öppet och flackt och det enda man ser är ett hav av fritidsfordon.

De 22 nygjorda platserna för husbilar är fina med en hårdgjord del för bilen och grönt gräs framför att ha sina möbler på. Eltillgången för alla är 16 ampère.

Sommarpärla i Halland
Om du har behov av avskildhet, är det nog inte den här typen av camping som du skall välja.

 Handikappanpassning/framkomlighet – 9 poäng
Framkomligheten inom campingområdet är perfekt med plana asfalterade körbanor. Handikapptoaletter finns det två stycken i ett av de tre servicehusen och det är inne på det stora området. Men den som vill utnyttja dessa måste be om nyckel i receptionen. Toaletterna är fräscha och välutrustade.

Säkerhet – 7 poäng
Platsen har bommar som är nedfällda om natten. Under högsäsong på sommaren bevakas området nattetid. Nattvakten kan nås på telefonnummer som anges i campingbroschyren. På lågsäsong finns ett journummer angivet vid receptionen.

Det är rikligt med brandposter men vi registrerade att de önskade fyra metrarna mellan ekipagen långt ifrån alltid uppfylldes.

Det finns en hjärtstartare i receptionen.

Miljö – 7 poäng
Personalen far runt i tysta elbilar och det är en god sak för miljön. En annan bra sak är att man installerat bergvärme i restaurangbyggnaden. Ett av de tre servicehusen har värmepump och de andra står på tur. Sopsortering vill kommunen inte ha på campingen, men glasbehållare finns. I övrigt gäller containers.

Duschar som matas med enkronor varje minut är lite irriterande med sannolikt mycket bra för miljön.                                                   

Helhet – 8 poäng
Detta är en familjevänlig anläggning, bra lekplatser, egen pizzeria, härlig badstrand med klippor eller sand, lugnt och tyst. Det finns förstås en minigolfbana och på sommaren anordnas en rad aktiviteter. Vid vårt besök får vi en trolleriföreställning gratis, både proffsig och rolig.

Du kan hyra cyklar och hjälm ingår. Varberg är en fantastisk sommarstad och möjligheten att lätt komma dit är ett plus, samtidigt som det kan kännas skönt att komma tillbaka till lugna Getterön. Torghandeln i Varberg på lördagar är vida känd, men oj, så mycket folk där är. Missa inte museet med Bockstensmannen i fästningen, och blir vädret dåligt så har du inte långt till Ullared. Ett annat trevligt utflyktsmål är Åkrabergs Trädgård med minibyn Nasareth.

Snabbguide testPoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt.)

Läge                                                          8
Service                                                      7
Standard                                                   8
Skötsel                                                      9
Lekplats                                                    9
Campingtomter                                        7
Handikappanpassning                              9
Säkerhet                                                   7
Miljö                                                         7
Helhet                                                       8
Summa poäng: 79 poäng

 

FAKTA
N6 Getteröns Camping
Valvikavägen 3
432 93 Varberg

Tel.: 0340-168 85
E-post:info@getteronscamping.seHemsida:www.getteronscamping.seÖppet: slutet av april – tre veckor in i september
Prisbild: Plats med el kostar cirka 300 kronor (2016)
GPS: 57o06’60”N   12o12’53”E

 
Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 

Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!