Med beröm godkänt i Eksjö

Publicerad: 2016-12-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Det är svårt att inte bli förälskad i Eksjö Camping. Här finns liksom allt som en bra svensk camping skall ha. Fin natur, fräscha byggnader, ordning och reda och en massa trevliga saker att göra. Och så förstås en sjö. Läge – 9 poängFem mil öster om Jönköping i kanten av småländska höglandet hittar du...

Det är svårt att inte bli förälskad i Eksjö Camping. Här finns liksom allt som en bra svensk camping skall ha. Fin natur, fräscha byggnader, ordning och reda och en massa trevliga saker att göra. Och så förstås en sjö.

Läge – 9 poäng
Fem mil öster om Jönköping i kanten av småländska höglandet hittar du trästaden Eksjö. Gröna ekar breder ut sina kronor över campingen vid sjön Hunsnäsen. Från Eksjö Camping & Konferens har du inte mer än 800 meter.

Service – 9 poäng
Mycket vänligt bemötande i receptionen där du får en bra informationsrik campingbroschyr. Campingen är öppen året runt men det är från 11 juni till 14 augusti som receptionen är öppen 8-21. Restaurang, glassbar och butik, fast butiken har inte mat. Brödbil kommer på sommaren.

Standard – 8 poäng
Receptionen är trevlig att komma in i och här finns också en liten butik. Servicehuset är mycket fräscht med moderna byggmaterial. Det finns förstås kök och tvättstuga. I köket finns förutom mikro och vanlig spis även diskmaskin. Latrintömningen är föredömligt utrustad och ren.

Servicestation för husbilar med tömningsplats för fasta tankar och vattenslangar.

Skötsel – 9 poäng
Campingen ser mycket välvårdad ut, det känns som om det är ordning och reda som gäller. Inomhus är det också välstädat.

Med beröm godkänt i Eksjö
Mycket grönska och rymliga tomter är förstås uppskattat av gästerna.

Campingtomt – 8 poäng
Det mest utmärkande draget för den här platsen är nog de väl tilltagna tomterna. Eltillgången är för de flesta 10 ampère, men det finns några nyanlagda med 16 ampère. Av de 119 tomterna har 14 vatten och avlopp. Det är gott om häckar, och de för länge sedan inplanterade ekarna ger härlig skugga på sommaren. En del av området har sjöutsikt.

Lekplats – 8 poäng
Mitt på anläggningen finns barnens lekplats som är välutrustad. Här hittar du rutschkana för både små och lite större barn, cykelkarusell, två gungställningar, gungbräda, spiraldjur och klätterställning. Bollplan och bara några steg till härligt bad i sjön som erbjuder både sandstrand och hopptorn. Äventyrsminigolfen kostar bara 20 kronor för barn, fantastiskt prisvärt. Frisbeegolfbanan är gratis att använda. Lekledare för barnen under juli månad.

Miljö – 7 poäng
Några smärre lösningar för miljön har gjorts. Ledlampor har fått ersätta gamla glödlampor, ljusrelä har installerats i servicehuset, så att besökarna själva aktiverar belysningen med sin närvaro. Att betala två kronor för en dusch reglerar onödigt slöseri med varmvattnet.

Vid avfallsstationen sorteras glas, metall, plast och övrigt.

Handkappanpassning/framkomlighet – 7 poäng
Det är lätt att komma in i receptionen, restaurangen eller servicehuset. En asfalterad slinga har gjorts till badet ända ner i vattnet. Man har inte valt att kalla någon toalett för handikapptoalett men det är rymligt och lättillgängligt även för rullstolar på de vanliga toaletterna och duscharna. Inne på campingen är en del vägar asfalterade och en del hårdgjorda grusvägar.

Säkerhet – 8 poäng
På receptionsdörren finns ett anslag om telefonnummer till personal dygnet runt. Bommar till campingen låses på kvällarna.

Säkerhetsavstånden är goda eftersom tomterna är stora. Gott om brandposter och vid badet finns livräddningsutrustning.

Helhet – 9 poäng
Detta är en trevlig camping, inte så stor och omgiven av vacker natur. Nära till Eksjö centrum. Förutom badet i sjön finns fina motionsslingor runt campingen. Det finns äventyrsminigolf, trampbåtar, kanoter, trampcyklar och vanliga cyklar i utbudet av hyrbar förströelse. Restaurangen med veranda ligger fint belägen vid sjön. . Det är populärt att ta minitåget till centrum och samtidigt få en guidning i den kända trästaden.

Anläggningen drivs av den ideella föreningen ”Kom till Festen” som är kommen och olika kristna församlingar i Eksjöbygden. På sommaren är det gott om gudstjänster och underhållning med kristna förtecken.

Med beröm godkänt i Eksjö
Minitåget som går från campingen är inte bara kul för barnen utan erbjuder en guidning i Eksjö centrum.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                    9
Service                                9
Standard                             8
Skötsel                                9
Campingtomt                     8
Lekplats                              8
Miljö                                   7
Framkomlighet                   7
Säkerhet                             8
Helhet                                 9
Summa poäng: 82

 FAKTA
F13 Eksjö Camping & Konferens
Prästängsvägen 5
575 36 Eksjö

Tel.: 0381-395 00
Hemsida: www.eksjocamping.se
E-post:
info@eksjocamping.seÖppet: Året runt

Pris: 210 – 270 inklusive el, 2 kronor per dusch(2 min)

GPS: 57o40’31”N   14o59’21”E

Rulla till toppen