Ett paradis för hundägare

Publicerad: 2016-12-22   Uppdaterad: 2023-04-18
Hundbad både i sjön och på campingen, promenadstigar och lummig omgivning har gjort Bromölla Camping till hundägarnas favorit.  Läge – 7 poängBromölla Camping ligger en mil väster om Sölvesborg och en kilometer från det skånska samhället Bromöllas centrum. Du har nära till kända platser som Bäckaskog, Åhus och den vackra Ivön mitt i Ivösjön. Och...

Hundbad både i sjön och på campingen, promenadstigar och lummig omgivning har gjort Bromölla Camping till hundägarnas favorit.

 Läge – 7 poäng
Bromölla Camping ligger en mil väster om Sölvesborg och en kilometer från det skånska samhället Bromöllas centrum. Du har nära till kända platser som Bäckaskog, Åhus och den vackra Ivön mitt i Ivösjön. Och det är just vid stranden till Ivösjön som du hittar campingen.

Utbudet på cykel- och vandringsleder är stort, och alla tar sin början precis utanför campingområdet.

Service – 9 poäng
Det är ännu långt till badsäsongen när vi kommer, men kön till incheckningen är lång. Damen som tar emot behandlar gästerna på ett sätt som man önskar att alla campingreceptionister skulle göra. Du får en bra campingbroschyr med viktig information. Vid receptionen finns broschyrställ för förströelse i omgivningarna, litet bibliotek och en minibutik.

Standard på gemensamma anläggningar – 7 poäng
Vi har sett det förr, kommuner som hyr ut sina campingplatser med korta arrendekontrakt och en likgiltighet eller okunskap inför vad en modern campare kan förvänta sig. Servicehuset kunde varit bättre underhållet, lekutrustningarna är snålt tilltagna och det bredvidliggande vandrarhemmet lyser inte heller av entusiasm. Duschar och toaletter omges dock av kakel och klinkers och köket har spisar och mikro.

En bra sak är familjebadrummet som har tre duschar. Du får låna nyckeln gratis i receptionen. Hundbadet är uppskattat och dessutom finns det anvisad plats för hundbad i sjön.

Du har tillgång till tvättstuga och bastu mot extra kostnad.

 Skötsel – 4 poäng
Campingen består av gröna gräsmattor som är välansade. Så mycket planteringar såg vi inte, men blandskogen runt omkring ger en fin inramning. Vi anlände mitt på dagen och då var duschar och toaletter rejält ostädade. Och det fanns mer att önska av det allmänna underhållet. Man borde inte behöva sätta sig på rostiga stolar i duschen. Till fem diskhoar fanns en diskpropp som läckte. En av tre brandsläckare saknades.

Framkomlighet/Handikappanpassning – 8 poäng
Campingen är uppdelad i två områden, men huvuddelen, där också servicehuset finns, har asfalterade plana vägar. Du får fråga i receptionen efter nyckeln till handikapptoaletten, som ser väl fungerande ut. Inga trösklar som stör tillgängligheten till reception/butik.

Lekplats – 5 poäng
Lekplatsen består av två gungor, en rutschkana för mindre barn och en sandlåda. Det finns även en studsmatta och ett pingisbord. Badet 200 meter bort är mycket bra för små barn, eftersom det är rejält långgrunt. Minigolfanläggningen såg välvårdad ut och kostar 30 kronor per spel.

Ett paradis för hundägare
De 118 campingtomterna är väl tilltagna på grönt gräs.

Campingtomter – 8 poäng
Campingtomterna är både rymlig och plana och är därmed lätta att komma in på. Eluttagen ger 10 ampère. Även om sjön är nära, så kan man inte förvänta sig någon direkt sjöutsikt, men omgivningarna är lummiga och du står på grönt gräs.

Säkerhet – 7 poäng
Båda campingområdena har bommar som vaktar om natten. Vaktar gör även campingvärdarna, som bor precis vid infarten till anläggningen.

Reglerna för säkerhetsavstånd såg ut att följas och varje ny gäst får instruktioner om placeringen på campingtomten. På campingens ena del fanns ingen brandsläckare men på den andra två stycken.

Miljö – 7 poäng
Solceller på servicehusets tak bisträcker med energi till varmvattnet. Soporna fördelas mellan två glasbehållare och övrigt. En tunna för återvinningsburkar/flaskor finns. På baksidan av servicehuset finns en tömningsstation av fasta tankar, där saknade vi någon form av avskärmning eftersom många gäster har sin utsikt mot platsen.

Helhet – 7 poäng
– Vi var här för ett par år sedan, och tyckte det var så trevligt, säger Christina Risberg från Eslöv. Tillsammans med maken och goda vänner firar de Kristi Himmelsfärdshelgen på Bromölla Camping.

Andra gäster som vi pratar med, framhåller värdet av alla vandringsleder och närheten till naturen. Vi har nog sällan sett så mycket hundar på en camping. (Bild 3495,3496 – Bengt och Gun Sandgren, Bengt Nilsson, Christina Risberg och Karin och Christer Faust från Eslövs kommun tycker alla att campingen är trivsam att vara på.)

Badplatsen ser genuint svensk ut och du får vara beredd på en rejäl promenad ut i vattnet om du är vuxen. Går du den så kallade smugglarleden in till centrum har nog cirka en kilometer att gå, och i centrum finns det mesta av service, såsom butiker, banker och restauranger.

Campingen hyr ut cyklar och kanoter samt säljer fiskekort.

Campingkollens poäng
(Där skalan är 1-10 och 5 utgöt godkänt men inte mer)

Läge                                                          7
Service                                                      9
Standard på gemensamma-
anläggningar                                           7
Skötsel                                                   4
Framkomlighet/Handikappanp.              8
Lekplats                                                 5
Campingtomt                                           8
Säkerhet                                                   7
Miljö                                                         7
Helhet                                                       7
Summa poäng: 69

FAKTA
Bromölla Camping & Vandrarhem
Scoutvägen 6
295 38 Bromölla

Tel.: 0456-255 93
Hemsida: www.bromollacamping.se
E-post: bromollacamping@telia.com

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

Rulla till toppen