När camping är som bäst!

Publicerad: 2018-02-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

Läge – 4

Längs E18 cirka sju mil från Karlstad i riktning mot Oslo dyker campingskylten upp mitt i ett skogsområde. Föga anar man att det två kilometer därifrån väntar en riktig drömcamping på stranden till sjön Stora Bör, en sjö med åttio öar. Nu befinner du dig i den värmländska kommunen Årjäng och har 23 kilometer kvar till dess centrum. 16 kilometer till mataffär i Långserud.

Service – 4

Vi besöker platsen i juli månad och då är receptionen öppen 9-21. Det finns en liten butik i anslutning till receptionen, och där kan du exempelvis köpa bröd och mjölk. 

När jag checkar in hamnar jag i en kö, och kan bevittna hur varje gäst blir mycket vänligt bemött. 

Det är en välvårdad camping och servicehuset är rent och snyggt.

Uthyrning av båtar, kanoter, mountainbikes och försäljning av fiskekort.

När camping är som bäst!
Receptionen är rymlig och välkomnande.
Standard – 4

Receptionen är ny och modern. Och detta gäller de sanitära utrymmena också. Fräscht och funktionellt är vårt omdöme och det gäller för kök och tvättstuga också. Det finns tömningsplats för fasta tankar och denna såväl som latrintömning och avfallsstationen har förlagts till en avskild plats precis utanför campingen.

Tillgänglighet – 3

Campingtomterna är inte numrerade, men det finns plats för cirka hundra ekipage. Trots att det är gott om björkar är det inte särskilt svårt att ta sig fram och enkelt finna en plats. Frihet under ansvar skulle man kunna säga, för här står man inte mera tätt än om det hade varit markerat.

När camping är som bäst!
Aldrig har vi sett så många eldar tändas på en camping.
När camping är som bäst!
Runt omkring på campingen står små torrdass som är mycket fräscha.

Att vara hundägare är förstås perfekt, massor av promenadleder och särskilt hundbad i sjön.

Har du rullator eller rullstol så gäller fasta grusvägar, utom runt servicehuset, där är det asfalterat. Säger man till i receptionen, så får man låna nyckel till något av de två handikappanpassade familjebadrummen. Men det är bara i dessa två utrymmen i hela huset, som det är lätt att ta sig in. Två mariga trösklar bromsar vid både reception och kök.

Allmänt – 5

– Vi var här för fyra år sedan och kände att vi bara ville komma tillbaka, säger Annelie och Patric Johansson från Vänersborg.

– Nu har vi varit på ett antal platser i Skåne och på Västkusten, och så kommer man hit och märker en stor skillnad. Lugnet och enkelheten, allt är så mycket bättre, tillägger de.

Vi är benägna att hålla med, det är enkelt när man själv får välja en plats och slipper koder till servicehusets dörrar. 

Detta är en camping för dig som tycker om friluftsliv. Här finns vandringsleder i längderna 2,5, 5,5 och 12 kilometer. Börja dock med Grinsbyrundan på 800 meter, vackrare blir det inte. 

När camping är som bäst!
”Vi kände att vi bara ville komma tillbaka”. Annelie och Patric Johansson från Vänersborg.

Du har badplats med sandstrand mitt på campingen, vattnet lär vara så rent att du kan dricka det.  

Att paddla och fiska är två av huvudnöjena men det finns minigolf, boulebanor och fotbollsplan. Du kan även hyra mountainbikes.

Det råder ett lugn och en trivsam atmosfär på Camp Grinsby, och aldrig har vi väl sett så många små lägereldar tändas i skymningen som här.


När camping är som bäst!
När camping är som bäst!
(Skalan är 1-5 och 2 utgör godkänt men inte mer. Maxpoäng är 25.)

CAMP GRINSBY

FC427 Camp Grinsby
Grinsbyn 100
672 95 Årjäng

Tel: 0573-420 22

E-post: camp.grinsby@telia.com
Hemsidawww.campgrinsby.se

Öppet: 28/4 – 3/9

Prisbild: 250 kronor inklusive el, 10 kronor för dusch (2017)

GPS: 59˚ 18′ 16” N  
12˚ 26′ 50” E

Rulla till toppen