Campingkollen/Kapelludden: Bo vid stad och bad

Publicerad: 2018-10-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

Läge – 5

Kapelludden är en del av den lilla staden Borgholm som ligger ganska så mitt på Öland. Campingen täcker i princip hela udden och har därför vatten runt halva området. På den andra halvan har du stadens centrum. När du gått förbi badhuset och bowlinghallen har du 300 meter till torget. Havsbad har du på campingen.

Service – 4

Det svenska sommarlovet är samma som högsäsong på campingen. Då är poolområdet med baren/restaurangen öppet liksom servicebutiken bredvid. På för- och eftersäsong checkar du in i badhuset fram till klockan 18.00. 

Det städades en gång om dagen vid vårt besök under pingsthelgen, men är det tillräckligt att fixa golven och tömma papperskorgar?

Campingkollen/Kapelludden: Bo vid stad och bad
Det bara två år gamla servicehuset är fräscht och ändamålsenligt med trevlig matsal för tältturister.
Campingkollen/Kapelludden: Bo vid stad och bad
Campingen har moderna kök och tvättstugor.

Standard – 5

Det största gula servicehuset stod öde när vi gästade campingen på försommaren i fjol och kanske har det redan nu förvandlats till något nytt. Men det saknas inte servicehus, de finns på tre ställen. Moderna kök och tvättstugor. Det är genomgående hög standard och tillgången på toaletter och duschar är stor. Ett servicehus är byggt 1999 och ett 2015.

Det finns även bastu i servicedelen som ligger på baksidan av badhuset. Den bastun är gratis, men vill du använda den vedeldade bastun vid havet, får du betala extra.

Campingkollen/Kapelludden: Bo vid stad och bad
Bra lekplats som även den har fin havsutsikt.
Campingkollen/Kapelludden: Bo vid stad och bad
Var du än bor på campingen så har du nära till servicehus, havet och staden.

Tillgänglighet – 5

Campingen som rymmer 450 ekipage är helt plan och öppen. Därmed är tillgängligheten optimal men på bekostnad av mysfaktorn. Visst hade det varit fint med lite avgränsande häckar. Det är säkert inga problem att vara rullstolsburen och bo här. Det finns flera handikapptoaletter och huvudgatan är asfalterad.

Allmänt – 5

Det bästa med den här campingen: Den ligger mitt i Borgholm, den har egen badvik, det är fritt tillträde till poolområdet och det är fräscha sanitära utrymmen. Bra lekplats och gott om grönytor för barn med spring i benen.

Mindre bra: det saknas grönska inne på campingen och det är dyrt på högsäsong. 

Kapelludden Camping & Stugby erbjuder både bad och närhet till lummiga promenader såväl som turistortens häftiga puls. Att det finns en tennishall, badhus, bowlinghall och ett gym som närmsta granne uppskattas säkert av många.

Campingkollen/Kapelludden: Bo vid stad och bad
Rulla till toppen