Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

Publicerad: 2019-01-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen
Det lilla receptionshuset där du inte bara anmäler dig utan också kan hyra kanot eller elcykel.

Läge – 4

Töcksfors ligger vid E18 mitt emellan Oslo och Karlstad, bara några kilometer från gränsen.

Campingen ligger direkt vid sjön Foxen som är den sista länken i sjösystemet Dalslands kanal. Du kan promenera en kilometer från campingen och titta på den sista slussen innan Norge.

Du har cirka 500 meter till ett jättestort köpcenter med massor av butiker, restauranger och fikaställen, och i ortens gamla centrum finns ytterligare ett antal restauranger.

Service – 4

Vi blir väl mottagna och får en massa broschyrer om orten, så att vi skall trivas. Om receptionen är stängd uppmanas gästen att välja plats och betala senare, journummer finns anslaget. Städningen verkade bra och vi fick en känsla av ordning och reda.

Standard – 3

I ett vitkalkat litet hus ryms receptionen och här säljs också glass. Servicehuset ligger vid foten av campingen utmed landsvägen. Utvändigt ser huset spartanskt ut men invändigt hittar vi dusch- och toalettrum med kakel och klinkers, fräscht och snyggt. Även köken ser rena och välordnade ut.

Någon lekplats hittade vi inte, men på sommaren kan barnen säkert ha det härligt i badviken precis vid campingen.

Latrintömning sker utomhus bakom servicehuset, och när man ska tvätta händerna får man gå in i huset. Vattenservice finns för husbilar men inte tömningsplats för fasta tankar.

Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen
Att paddla kanot är nästan ett måste när man är vid Dalslands kanal.

Tillgänglighet – 2

Campingen ligger på en sluttning och av de 25 elplatserna är det bara några få som är plana. Det är fler som kan njuta av den vackra utsikten över sjön Foxen. I servicehuset har man tänkt på de handikappade och här finns både dusch och separat handikapptoalett. Men som sagt backen på campingen är inte så lätt att forcera.

Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen
Ett enkelt kök men det är rent och fräscht.

Allmänt – 4

Sverige är fantastiskt var en reklamslogan för ett antal år sedan, och har man haft förmånen att sitta på Töcksfors Camping en sommarkväll och titta ut över sjön och båtlivet vid gästhamnsbryggan, ja då håller man med.

Detta är ingen lyxcamping men absolut en fridens plats att hitta när man behöver en övernattningsplats.

Och du får inte missa en promenad till slussen, en kilometer, där det är riktigt vackert. Precis vid slussområdet ligger restaurang Waterside som säkert inte gör dig besviken.

Som de flesta campingplatser längs Dalslands kanal så har man uthyrning av kanoter.

Det går även att hyra elcykel. Att de flesta gästerna på campingen är från Norge är inte förvånande.

Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen
Rulla till toppen