Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

Publicerad: 2019-03-23   Uppdaterad: 2023-04-18

I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

Burgsviks camping: Gemyt på Gotland
I hamnen strax intill campingen finns badvik och i den vita byggnaden bastu.

Läge – 3

BURGSVIK LIGGER i en havsvik på Gotlands västra sida cirka en och en halv mil norr om Hoburgen längst ner på södra udden. Nu befinner du dig åtta mil söder om Visby. Till ICA Nära i Burgsvik är det 1,4 kilometer och i dess närhet finns också ett par restauranger och café. Havsbad och fiskrökeri i hamnen strax intill campingen.

Service – 4

RECEPTIONEN ÖPPNAR klockan nio men sedan är det öppet till långt fram på kvällen. Detta av det enkla skälet att du gör dina restaurangbeställningar vid receptionen. Här har man även fullständiga rättigheter. Försäljning av glass, godis och drycker.

Mycket vänlig personlig. Städning varje morgon.

Standard – 4

DET FÖRSTA DU MÖTER på Burgsviks Camping är ett vitt hus med en stor träterrass åt båda sidor när du går in i receptionen. Framför huset ligger också en väl tilltagen pool som campinggästerna får använda utan extra kostnad.

På baksidan av huset finns toaletter, duschar, tvättstuga och kök. Kakel och klinkers i ljusa färger ger ett fräscht intryck. Köket är välutrustat med spisar, mikro, kyl och frys.

Två studsmattor och en enklare lekplats för mindre barn.

Husbilsservice med vatten och tömningsplats för fasta tankar.

Burgsviks camping: Gemyt på Gotland
Minigolfen mitt på campingen hade ständigt spelare.

Tillgänglighet – 4

CAMPINGEN ÄR INTE STOR och totalt sett plan, även om det kan vara lite knöligt på en del platser. En hårdgjord grusväg rakt igenom. Fin handikapptoalett med dusch och skötbord. Reception och restaurang i markplan och lätt för rullstolsburna att komma in.

Burgsviks camping: Gemyt på Gotland
När det tävlades i musikkunskaper fylldes den populära terrassen till sista plats.

Allmänt – 4

REDAN VID INCHECKNINGEN kändes det trivsamt att komma till Burgsviks Camping. Och med bara 50 platser blir atmosfären familjär.

Mingolfbanorna tycktes populära och poolen likaså. Även restaurangen verkade ha fullt drag när vi kom en av de heta sommardagarna förra året.

På torsdagskvällarna var det musikquiz och varenda sittplats var upptagen på terrasserna. Två gånger i veckan är det bastutider i hamnen som ligger strax intill campingen. Här är det också havsbad med bryggor och en liten sandstrand. Fiskrökeriet har försäljning strax intill.

Burgsviks camping: Gemyt på Gotland
Rulla till toppen