Denna camping är en av de mest barnvänliga vi sett. Massor av lekredskap är spridda över området.

De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

Publicerad: 2019-06-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

Läge – 3

På väg att utforska Nederländerna? Då kanske detta kan bli den perfekta övernattningsplatsen, en dagsetapp från ankomsten till norra Tyskland. Om du kör via Bremen i riktning mot Osnabrück tar du av vid avfart 63 och fortsätter väg 213 tills du strax har passerat gränsen. Sedan är Camping de Papillon skyltad. 

Denekamp heter byn som du har cirka fyra kilometer till. Det finns liten badsjö på området.

De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek
Badhus med fri tillgång till stor inomhuspool.
De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek
Ett ”isberg” har placerats i badsjön och gissa om de klättrande barnen har kul.

Service – 4

Städning är en viktig service och det tycks man ha tagit fasta på, för vid vårt besök är det kliniskt rent i alla hus och även utomhus. Det finns butik och restaurang, men med begränsade öppettider under för- och eftersäsong. Högsäsongen börjar i mitten av juli. Personalen talar engelska och tyska. Tänk på att det inte går att betala med kort, bara kontanter.

Standard – 5

Det är hög kvalitet på precis allting. Det ena servicehuset går i grått, det andra i brunt. Kakel och klinkers är givna ingredienser. Barnens egna badrum har allt från minitoaletter till miniduschar. Vackert inredd restaurang och proffsig reception. Välutrustad tvättstuga. Tömningsplats och vattenservice för husbilar. Latrintömning och därtill Thetfords nya automatstation där du kan få toaletten både tömd och rengjord för cirka 25 kronor.

Hundbad. Badhus med fri tillgång till stor inomhuspool. Massor av lekredskap som är fördelade över hela campingen. Inte något ser slitet eller gammalt ut. Det enda som en skandinav möjligen kan sakna är ugnar och spisar, men sådant är inte gängse på kontinenten. Diskmöjligheter finns det gott om.

Tillgänglighet – 5

Här råder total anpassning till rullstolsburna i båda servicehusen såväl som i reception, restaurang och butik. Kanske kan en orsak till detta vara att den vänliga damen i receptionen var rullstolsburen. Uppställningsplatserna är omgivna av häckar inne på campingen och lövskog runt om. Rejält tilltagna tomter, de flesta med vatten och avlopp samt 10 ampere el. Utöver dessa comfortplatser finns även standardplatser. Plant och väl markerat.

De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek
Häftigt servicehus. Kul att diska när man kan se ut över campingen från ovan.

Allmänt – 5

Detta är en camping för campingliv. Visst kan du cykla in till den lilla orten för shopping eller restaurangbesök, men anläggningen inbjuder till att förströ sig på plats. Du kan fiska, bada i sjön eller gå till badhuset och simma och leka. Det finns plats för tennis, boule, beachvolleyboll, bordtennis utomhus och mycket annat. Badsjön är förstås trevlig, och då särskilt för barnen. Jättefin leksand. Toaletter vid badsjön.

Det är trivsamt att vistas på en camping som är fräsch och välordnad och som ger känslan av att campingvärden vill ge något tillbaka när man har betalat. Alla dörrar står öppna men man måste ha med sig sitt passerkort för att aktivera varmvattnet.

De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek