Campingkollen: Furuviks havscamping

Publicerad: 2019-07-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

Campingkollen: Furuviks havscamping
Annorlunda, äventyrlig lekplats som ligger precis vid en annan lekplats, havsbadet.

Läge – 4

Furuvik ligger vid Gävlebukten cirka en mil söder om Gävle centrum. Campingen som är ganska ny har anlagts vid havet med en storslagen utsikt över bukten ut mot Bottenhavet. Närmaste granne är djur- och nöjesparken samt Havskrogen och Havsbadshotellet. Direkt nedanför campingen har du också ett fint havsbad och brygga för exempelvis turbåten till Limön och Gävle.

Service – 4

Från midsommar till 12 augusti är det öppet kl. 8.00–21.00. Det finns butik i anslutning till receptionen. Restaurang i Havsbadshotellet. Snyggt och prydligt på campingområdet och välstädade sanitära utrymmen.

Standard – 4

Det finns två ganska nya servicehus med duschar, toaletter och välutrustade kök. Fräscht och ändamålsenligt. Här har du förstås också latrintömning, tömningsplats för fasta tankar och avskild ”sopstation”. Butik och reception i anslutning till det ena servicehuset. Två lekplatser, en traditionell för mindre barn och en av lite äventyrskaraktär för de större. Minigolf.

Campingkollen: Furuviks havscamping
Här har campinggästerna tillgång till ett modernt kök.

Tillgänglighet – 4

Campingen består av grus och gräs, grus där man kör och går och där fordonen ska parkeras och gräs där du kan ha dina campingmöbler. Platserna är föredömligt utmärkta och lättillgängliga eftersom det inte finns någon växtlighet inne på området. Fast du har skogen runt omkring. Hyfsat plant. I båda servicehusen finns fina handikapptoaletter med dusch och skötbord men du får be om nyckel.

Campingkollen: Furuviks havscamping
Reception och butik ligger i ett av de två servicehusen.

Allmänt – 4

Det finns två prisgrupper och väljer du de dyraste platsen är utsikten oslagbar. När vi vaknade på morgonen glittrade havet som nyputsat silver och på kvällen färgades himlen röd när solen gick ner. 

Det är verkligen en camping mitt i naturen och när djur- och nöjesparken stängt klockan sju finns inget världsligt i närheten mer än Havskrogen och Havsbadshotellet.

Campingkollen: Furuviks havscamping