Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

Publicerad

Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

Läget i Sankt Annas skärgård med vacker utsikt och badet in på knuten är fantastiskt.

Läge – 4

Sankt Anna skärgård sydväst om Norrköping är känd för sin skönhet. I ett gytter av öar i Östersjön sticker två små halvöar ut, Norra och Södra Finnö. På Norra Finnö ligger fyra campingplatser och den första du kommer till när du kör väg 210 från Söderköping, är Kalvholmens Camping strax efter Sankta Annas kyrka. Kalvholmen i sin tur är en liten ås som sticker rakt ut i havet och följaktligen har du vatten åt i princip alla håll.

Service – 3

Under sommarlovet har man öppet 09–17 alla dagar, betydligt kortare tid än som uppgetts till H&C:s FC-katalog.  Nåväl, när vi kom en sommarkväll förra året fanns det ett telefonnummer att ringa och vi blev vänligt bemötta med beskedet att fritt välja plats.

Städningen såg ut att vara god och det verkade vara ordning och reda. I receptionen finns glass, lite "första hjälpen" i matvaror. Det finns även en servering med några maträtter.

Alldeles i början av campingen finns de flesta elplatserna som också är hyfsat plana.

Köket är glatt målat i orange, vilket påminner om att det har några år på nacken.

Standard – 2

Det finns två servicehus, ett i varje ände av denna långsmala camping. När jag stiger in i damernas duschrum på morgonen tänker jag att detta har varit ett riktigt elegant servicehus någon gång på 1970-talet. Ja, lite målarfärg har nog tillkommit då och då, men för övrigt är det som det då begav sig.

I det lilla köket finns två diskplatser, spis och mikro. Ja, till och med kaffebryggare för tältande gäster. Modern tvättmaskin och torktumlare. 

Latrintömning men inte servicestation för husbilar. Vi hittar ingen lekplats men badviken vid campingen är barnvänlig och har även brygga. Receptionen är av kioskmodell men du står skyddad under tak.

Tillgänglighet – 2

Detta är inte den bästa campingen att välja om man är rörelsehindrad. Någon särskild toalett för handikappade finns inte men bor man längst in på anläggningen så är det planare och kanske kan man med hjälp använda vanliga toaletter och duschar. Ny handikappanpassad toalett är under byggnad.

Det finns några plana campingtomter i början och i slutet av campingen men däremellan är det si och så. Man uppskattar att ett hundratal ekipage kan få plats men el finns bara för 42. En sak har alla gemensamt, den fantastiska utsikten. Hav, öar och båtar vart du än tittar. En riktig naturcamping.

Allmänt – 3

Denna gammaldags camping har egentligen inget mer att erbjuda än stillhet och ro i en oslagbart vacker natur, men det erbjudandet är förstås hårdvaluta i vår moderna stressade tid.

Badet är utmärkt och du kan hyra dig en roddbåt och pröva fiskelyckan. Far du längst ut på udden, cirka sex kilometer, kan du åka på båtutflykt till Harstena. Ett nöje som vi har i gott minne sedan tidigares besök i denna skärgård.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842