Campingkollen: Havsbad som vid Medelhavet

Publicerad: 2019-08-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

Läge – 4

När du kommer till Visby far du i princip tvärs över ön till östra sidan. Det tar cirka en halvtimma till Slite och det är väl skyltat. Slite samhälle är inte stort men du har exempelvis både Coop och Ica på gångavstånd från campingen. Det havsnära läget är ju inte bara vackert utan också praktiskt, eftersom badandet och andra aktiviteter i havet är enda orsaken att vara här.

Campingkollen: Havsbad som vid Medelhavet
Havsbadet i Slite är ett av de bästa jag badat vid i Sverige.

Service – 3

Öppet kl. 8–20 alla dagar under högsäsong, och kommer man senare är det bara att ta plats och betala nästa dag. Du kan äta dagens lunch till rimligt pris i poolbaren och även strandkiosken har servering på dagen. Stort utbud av sportutrustningar att hyra, allt ifrån havskajaker och cyklar till rullskridskor. Trevligt bemötande i receptionen. Städningen saknade finess.

Campingkollen: Havsbad som vid Medelhavet
Många hade kul på Äventyrsminigolfen.
Campingkollen: Havsbad som vid Medelhavet
Att hyra havskajak är spännande, komplett utrustning finns på campingen.

Standard – 3

Det färgglada servicehuset i ändan av campingen innehåller rikligt med duschar och toaletter. Köket är inte så stort men har två spishällar och två diskplatser. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Latrintömning men ingen service för husbilar med fasta tankar. Husbilsservicen var dock på planeringsstadiet i fjol. Enklare lekplats för mindre barn. Ett så kallat utomhusgym för motionärer. Beachvolley. Receptionen delar plats med en klädbutik.

Tillgänglighet – 4

Det är rätt goda förutsättningar för rullstolsburna, inga backar och hård väg runt campingen. Bra handikapptoalett med dusch i servicehuset. Handikappramp vid havsbadet. Campingtomterna är lätta att komma in på, eftersom hela området är platt. Reception och servering i markplan.

Allmänt – 4

Vi kom till Slite Strandby en dag i juli 2018 när sommaren var som allra bäst och havet var varmt. Detta till trots var campingen inte ens halvbelagd. Vi har upplevt Hallands metropoler under samma förutsättningar och skillnaden är markant, så ett gott råd till den som söker hav och bad men ändå lugnet, far till Gotland. Vi tror att det rejält tilltagna färjepriset från fastlandet påverkar beläggningen negativt.

Det finns ett gott utbud av förströelser på campingen. Du kan hyra cyklar, havskajaker, surfbrädor med mera. Trevlig äventyrsminigolf. Pool finns men då får du betala extra, 60 kronor per person. Det är också priset om du vill bada bastu på bryggan. Frallor finns att köpa i strandkiosken från klockan 08.00 på morgonen.

Det bästa med den här campingen är absolut det fina havsbadet med fin ”leksand”. Slite är annars ingen ahaupplevelse.

Campingkollen: Havsbad som vid Medelhavet
Rulla till toppen