Hjo Camping: Trevligt i trästaden

Publicerad: 2019-09-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Den lilla, idylliska trästaden Hjo på Vätterns västra strand är välkänd. Vi for dit för att kolla hur campingen är.

Läge – 5

Hjo Camping ligger bara 600 meter från torget i centrum. Du går genom Stadsparken som är fylld av vackra villor från tidigt 1900-tal. I parken finns tennisbanor, minigolf, lekplats och café/restaurang.

Campingen har en egen liten badstrand och på andra sidan Stadsparken ligger hamnen med bland annat Gullkroksbadet som har uppvärmda pooler eller Vätternbad (fritt inträde). Många populära restauranger finns i hamnområdet.

Hjo Camping: Trevligt i trästaden
Campinggästerna har förmånen att ha en alldeles egen liten badstrand.

Service – 3

Detta är en sommaranläggning med personal i receptionen hela dagarna. Utbudet i affären och serveringen är dock begränsat under lågsäsongen. På sommarlovet finns det nybakat bröd varje morgon och då kan du köpa tidningar i butiken.

En trevlig present- och blomsteraffär ligger granne med receptionen. Brevlåda och hjärtstartare finns. Plus för vänlig personal. Däremot borde städpersonalen få utbildning för jobbet.

Hjo Camping: Trevligt i trästaden
Serveringen utanför receptionen är en samlingspunkt.

Standard – 4

Hjo Camping är gammal men det känns som man hängt med bra i tidens krav på standard i servicehusen. Det finns två sådana, båda målade i grått. Några år har säkert gått sedan senaste upprustningen, men det finns vad man behöver i form av duschar, toaletter och välutrustade kök. 

Vi noterar ett trevligt tv-rum med bibliotek och matgrupper och det finns även matplatser under tak utomhus.

Hjo Camping: Trevligt i trästaden
Att diska ute hör sommaren till, fast det går förstås att göra det även inomhus.
Hjo Camping: Trevligt i trästaden
Läget vid Vättern och närheten till Hjo gör denna plats mycket populär.

Tillgänglighet – 4

Huvudgatorna inne på området är asfalterade. Campingtomterna är väl utmärkta, plana och rymliga. Ett stort plus är inslaget av häckar som ”rutar” in campingen på ett trevligt sätt. Alla står på gräs.

I båda servicehusen finns handikapptoaletter med dusch, men du får säga till om du behöver nyckeln (en är öppen). Även för skötrum gäller nyckel. Annars är byggnaderna alltid öppna. Reception och butik ligger i markplan.

Allmänt – 4

Trots att vårt besök är i början av juni är campingen så gott som fullbelagd. Och den största anledningen är kanske närheten till stadens mysiga centrum och hamnen med fiskbutik och restauranger.

Det märks att Hjo är en turistort då antalet present- och delikatessbutiker i centrum är väldigt stort i förhållande till folkmängden. Men även campingen i sig har mycket att erbjuda med fotbollsgolf, boulebana, äventyrsgolf, välutrustad lekpark och stora lekytor.

Midsommarfirandet är riktigt populärt då de har såväl scen som dansbana. Det känns som om campingvärden lagt extra vikt vid trivseln, inte minst märks det på fina blomsterarrangemang runt byggnaderna.

Hjo Camping: Trevligt i trästaden
Rulla till toppen