Hjo Camping: Trevligt i trästaden

Hjo Camping har ett vackert läge vid Vättern. I förgrunden syns fotbollsgolfen, en av flera aktiviteter på campingen.

Hjo Camping: Trevligt i trästaden

Publicerad

Den lilla, idylliska trästaden Hjo på Vätterns västra strand är välkänd. Vi for dit för att kolla hur campingen är.

Läge – 5

Hjo Camping ligger bara 600 meter från torget i centrum. Du går genom Stadsparken som är fylld av vackra villor från tidigt 1900-tal. I parken finns tennisbanor, minigolf, lekplats och café/restaurang.

Campingen har en egen liten badstrand och på andra sidan Stadsparken ligger hamnen med bland annat Gullkroksbadet som har uppvärmda pooler eller Vätternbad (fritt inträde). Många populära restauranger finns i hamnområdet.

Campinggästerna har förmånen att ha en alldeles egen liten badstrand.

Service – 3

Detta är en sommaranläggning med personal i receptionen hela dagarna. Utbudet i affären och serveringen är dock begränsat under lågsäsongen. På sommarlovet finns det nybakat bröd varje morgon och då kan du köpa tidningar i butiken.

En trevlig present- och blomsteraffär ligger granne med receptionen. Brevlåda och hjärtstartare finns. Plus för vänlig personal. Däremot borde städpersonalen få utbildning för jobbet.

Serveringen utanför receptionen är en samlingspunkt.

Standard – 4

Hjo Camping är gammal men det känns som man hängt med bra i tidens krav på standard i servicehusen. Det finns två sådana, båda målade i grått. Några år har säkert gått sedan senaste upprustningen, men det finns vad man behöver i form av duschar, toaletter och välutrustade kök. 

Vi noterar ett trevligt tv-rum med bibliotek och matgrupper och det finns även matplatser under tak utomhus.

Att diska ute hör sommaren till, fast det går förstås att göra det även inomhus.

Läget vid Vättern och närheten till Hjo gör denna plats mycket populär.

Tillgänglighet – 4

Huvudgatorna inne på området är asfalterade. Campingtomterna är väl utmärkta, plana och rymliga. Ett stort plus är inslaget av häckar som "rutar" in campingen på ett trevligt sätt. Alla står på gräs.

I båda servicehusen finns handikapptoaletter med dusch, men du får säga till om du behöver nyckeln (en är öppen). Även för skötrum gäller nyckel. Annars är byggnaderna alltid öppna. Reception och butik ligger i markplan.

Allmänt – 4

Trots att vårt besök är i början av juni är campingen så gott som fullbelagd. Och den största anledningen är kanske närheten till stadens mysiga centrum och hamnen med fiskbutik och restauranger.

Det märks att Hjo är en turistort då antalet present- och delikatessbutiker i centrum är väldigt stort i förhållande till folkmängden. Men även campingen i sig har mycket att erbjuda med fotbollsgolf, boulebana, äventyrsgolf, välutrustad lekpark och stora lekytor.

Midsommarfirandet är riktigt populärt då de har såväl scen som dansbana. Det känns som om campingvärden lagt extra vikt vid trivseln, inte minst märks det på fina blomsterarrangemang runt byggnaderna.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206