Nävekvarns skärgårdscamping: En by att stanna upp vid

Hav och båtar är hela tiden närvarande vid Nävekvarns Skärgårdscamping.

Nävekvarns skärgårdscamping: En by att stanna upp vid

Publicerad

"Kör sakta för du åker nu igenom en ovanligt vacker by". Den uppmaningen får du när du kör in i Nävekvarn, där vi besökt campingplatsen som ligger vid havet.

Läge – 4

Vid Bråviken, drygt två mil söder om Nyköping, hittar du Nävekvarn som är en liten ort med bara 750 innevånare. Campingen ligger där Näveån mynnar ut i havet och utsikten är magnifik.

På ena sidan ligger en småbåtshamn med 50 båtplatser och på den andra sidan en av Sveriges bäst bevarade folkparker. Du har livsmedelsbutik och en restaurang strax intill, men mycket mer är det inte. Men som nämnts är det en vacker ort och lugnet vid havet är totalt.

Campingen har småbåtshamnen som närmaste granne.

Service – 3

Campingen är öppen maj–augusti men receptionen är i princip bara öppen under skolans sommarlov. När du kommer finns tydliga anvisningar om incheckning på dörren. Vi upplevde platsen fräsch och välvårdad både inne som ute. Coop ligger på gångavstånd och är öppet dagligen men restaurangen vid båthamnen är bara öppen på helgerna utanför sommarsäsongen.

Campingvärden Annette Carlsson hälsar oss välkomna.

Standard – 4

Det gråvita servicehuset är nybyggt och togs i bruk sommaren 2017. Toaletter och duschar är mycket fräscha. Det är också köket som är välutrustat med mikro, spishällar och ugn. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare finns också. Soprummet är prydligt inhyst i ett särskilt hus. Latrintömning finns men ej tömningsplats för fasta tankar.

Tillgänglighet – 4

De 40 elplatserna är plana men kan variera lite i storlek. Alla har närhet till havet och ljuvlig utsikt. En fin handikapptoalett med dusch och skötbord finns.

Det finns 40 plana elplatser av varierande storlek.

Allmänt – 4

Detta är verkligen en mysig liten camping som inbjuder till avkoppling. Ta en promenad till Systrarna Brådhes café och restaurang. Eller kanske väntar en härlig måltid av nyfångad fisk som du köpt av Sune i hans fiskebod vid hamnen. Lär vara perfekt rensad. 

För barnfamiljer väntar en härlig badplats på sommaren, då det är väldigt långgrunt.
Utanför campingen ligger en ö till vilken du kan promenera, en del av Sörmlandsleden som går förbi här. 

På ön finns två grillplatser och gratis ved. Koppartorp Gruvmuseum och Tunabergs träkyrka från 1600-talet är trevliga utflyktsmål, endast sju kilometer bort.

Campinggästerna erbjuds ett modernt kök.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1619 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 584 fristående campingplatser och 681 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 354 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

  • Husvagn & Camping 2020-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842