Järvsö camping: Camping som förr

Publicerad: 2019-12-05   Uppdaterad: 2023-04-18

Det är som att ta ett steg bakåt i tiden när man checkar in på Järvsö Camping. Fast inte på ett negativt sätt, utan för att man får uppleva ett stycke Sverige från förr.

Läge – 3

Väg 83 norrut från Bollnäs följer älven Ljusnan och resan de cirka fyra milen till Järvsö bjuder på obetalbara scenerier. Vi befinner oss i hjärtat av Hälsingland. Campingen ligger alldeles vid landsvägen men har inte utsikt mot Ljusnan.

Det är promenadavstånd till Järvsö centrum.

Järvsö camping: Camping som förr
Vackra miljöer omger de gästande fritidsfordonen på Järvsö Camping.

Service – 4

På sommaren är receptionen öppen kl. 9–20 och kommer du på andra tider finns ett journummer att ringa. Här behövs inga koder eller bomkort. Mycket vänligt bemötande.

Trots den enkla standarden i servicehuset var det städat både ute och inne. Kaffeservering vid receptionen.

Järvsö camping: Camping som förr
Lekplatsen för yngre barn ligger mitt på campingen alldeles utanför det röda servicehuset.
Järvsö camping: Camping som förr

Standard – 3

Servicehuset har nog varit med ganska länge och standarden är enkel. Men det finns duschar, toaletter, en tvättmaskin och diskplatser. Dessutom finns det en särskild stuga med ett stort allrum/kök, men den är nog mest tänkt för tältare och stugboende.

Du har tömningsplats för fasta tankar såväl som rum för latrintömning. Vatten och miljöstation. Att få en varmvattendusch borde ingått i den väl tilltagna campingavgiften. Miljön torde inte vara skälet för nu var man tvungen att vänta tills vattnet stängdes av även om man duschat färdigt. Det var femkronor som gällde. Bra var att det var duschslang.

Tillgänglighet – 2

Detta är nog en populär övernattningscamping med sitt läge alldeles utmed vägen i dalgången längs Ljusnan. Du parkerar på fina klippta gräsytor och det känns inte trångt. Det är dock lite kuperat på sina ställen, så man får plocka fram klossar och brädbitar. Det är grusvägar på området. Några arrangemang för rullstolsburna gäster finns inte. En ramp till finns vid servicehuset men trösklar och smala dörrar försvårar.

Järvsö camping: Camping som förr
Servicen är enkel men funktionell.

Allmänt – 3

Även om servicehuset är enkelt, har den här campingen charm. Tänk att stå på grönt gräs bland vita björkstammar, röda små knuttimrade stugor och en gärdesgård som ramar in idyllen. Det är verkligen en genuint gammaldags svensk camping. Det finns bastu att hyra. Minigolfbanorna har sett sina bästa dagar. Det är cirka 400 meter till en stor ICA-butik och där börjar också Järvsö centrum, som inte är så stort men långdraget. 

Trevligt utflyktsmål är Stenegård två kilometer från campingen.

Järvsö camping: Camping som förr
Rulla till toppen