First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea

Lummigt och grönt blir omdömet om First Camp Mölle-Höganäs.

First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea

Publicerad

Synden i Mölle. Det var så den skånska badorten blev känd för mer än ett sekel sedan. Vi for till Mölle-Höganäs Camping för att kolla platsen och ta reda på det där om synden.

Läge – 4

I en sänka alldeles utmed landsvägen ligger campingen ute på Kullahalvön och härifrån har du bara fyra kilometer in till badorten Mölle och ungefär fyra till för att komma ut till Kullens Fyr. Åt andra hållet är det en mil till Höganäs och efter ytterligare ett par mil är du i Helsingborg. Vill du bada i havet är det 1 400 meter gång- eller cykelbana dit.

När du kommer ner till havet möter du också cykelbanan som kan ta dig till Mölle eller Höganäs. Ja, du har cykelbana ända till Viken.

Morgan och Barbro Wulff från Svedala är på Mölle-
Höganäs för första gången. Dagen till ära är dottern Åsa med maken Kim och barnbarnet Viggo på besök.

Service – 3

Här är öppet hela året, men det är först på sommarlovet som du kan räkna med full service. Vi besökte platsen under påsken 2019 och att det är en populär anläggning märktes, då det var så gott som fullbelagt. Receptionen var öppen och på morgonen såldes nybakat bröd, men affären var stängd. Någon servering fanns inte.

Hjärtstartare är en bra sak. Vill du ha tillgång till wi-fi kostar det extra. Busshållplats utanför campingen och en gång i timmen kan du fara till Mölle och Höganäs. Städning och underhåll såg okej ut.

Lekplatsen var ganska spartansk fast en studsmatta står sällan oanvänd.

Standard – 4

Denna camping som en gång bar namnet Mölle-Hässle har många år på nacken, men man har hängt med i utvecklingen. Det stora och enda servicehuset är av god klass och duscharna är utan kostnad. Till kök och diskavdelning hör ett stort allrum med matplatser och tv. Det finns bastu att hyra. På sommaren är förstås poolområdet öppet och då kallar också maskoten Blix till aktivitet i en särskild barnlokal. Reception och affär ryms i det röda huset vid landsvägen.

Full service för husbilar. Fräscht och ändamålsenligt rum för latrintömning. Viss källsortering av sopor.

Rikligt med diskplatser, där den lilla låga diskplatsen för barn är ett trevligt inslag.

Tillgänglighet – 3

Servicehuset är handikappanpassat vid både toalett/dusch, kök och tvättstuga. Men till reception och affär är det ett rejält trappsteg. Vägarna inne på campingen är asfalterade och egentligen är området ganska plant. Fast när det gäller uppställningstomterna kan det vara lite si och så med planheten längs kanterna. 

Här finns 161 elplatser (10 ampere).

En rymlig matsal för tältgäster såväl som för andra campare som vill umgås.

Allmänt – 4

Mölle-Höganäs är en lummig plats, där det rika inslaget av häckar bidrar till trivseln. Eftersom campingen är avlång känns den inte så stor. Det är lätt att förstå, att här sjuder av liv när poolområdet är öppet och havsvattnet varmt nog att bada i. Närmaste stora livsmedelsbutik har du i Nyhamnsläge, som du lätt cyklar till utmed havet (15 min).

Golf och ett rikt utbud av restauranger har du förstås i Mölle. Och så var det det här med synden. Jo, år 1905 bestämdes det att män och kvinnor fick bada på samma ställe i Mölle. Badkläder var förstås en självklarhet men det var första gången i Sverige som det var offentligt tillåtet att bada på samma badplats. Nu följde en skandalomsusad tid. Men dagens camping är lugn och mysig och det är säkert Mölle också numera.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1644 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 607 fristående campingplatser och 710 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 327 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206