First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea

Publicerad: 2020-02-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Synden i Mölle. Det var så den skånska badorten blev känd för mer än ett sekel sedan. Vi for till Mölle-Höganäs Camping för att kolla platsen och ta reda på det där om synden.

Läge – 4

I en sänka alldeles utmed landsvägen ligger campingen ute på Kullahalvön och härifrån har du bara fyra kilometer in till badorten Mölle och ungefär fyra till för att komma ut till Kullens Fyr. Åt andra hållet är det en mil till Höganäs och efter ytterligare ett par mil är du i Helsingborg. Vill du bada i havet är det 1 400 meter gång- eller cykelbana dit.

När du kommer ner till havet möter du också cykelbanan som kan ta dig till Mölle eller Höganäs. Ja, du har cykelbana ända till Viken.

First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea
Morgan och Barbro Wulff från Svedala är på Mölle-
Höganäs för första gången. Dagen till ära är dottern Åsa med maken Kim och barnbarnet Viggo på besök.

Service – 3

Här är öppet hela året, men det är först på sommarlovet som du kan räkna med full service. Vi besökte platsen under påsken 2019 och att det är en populär anläggning märktes, då det var så gott som fullbelagt. Receptionen var öppen och på morgonen såldes nybakat bröd, men affären var stängd. Någon servering fanns inte.

Hjärtstartare är en bra sak. Vill du ha tillgång till wi-fi kostar det extra. Busshållplats utanför campingen och en gång i timmen kan du fara till Mölle och Höganäs. Städning och underhåll såg okej ut.

First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea
Lekplatsen var ganska spartansk fast en studsmatta står sällan oanvänd.

Standard – 4

Denna camping som en gång bar namnet Mölle-Hässle har många år på nacken, men man har hängt med i utvecklingen. Det stora och enda servicehuset är av god klass och duscharna är utan kostnad. Till kök och diskavdelning hör ett stort allrum med matplatser och tv. Det finns bastu att hyra. På sommaren är förstås poolområdet öppet och då kallar också maskoten Blix till aktivitet i en särskild barnlokal. Reception och affär ryms i det röda huset vid landsvägen.

Full service för husbilar. Fräscht och ändamålsenligt rum för latrintömning. Viss källsortering av sopor.

First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea
Rikligt med diskplatser, där den lilla låga diskplatsen för barn är ett trevligt inslag.

Tillgänglighet – 3

Servicehuset är handikappanpassat vid både toalett/dusch, kök och tvättstuga. Men till reception och affär är det ett rejält trappsteg. Vägarna inne på campingen är asfalterade och egentligen är området ganska plant. Fast när det gäller uppställningstomterna kan det vara lite si och så med planheten längs kanterna. 

Här finns 161 elplatser (10 ampere).

First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea
En rymlig matsal för tältgäster såväl som för andra campare som vill umgås.

Allmänt – 4

Mölle-Höganäs är en lummig plats, där det rika inslaget av häckar bidrar till trivseln. Eftersom campingen är avlång känns den inte så stor. Det är lätt att förstå, att här sjuder av liv när poolområdet är öppet och havsvattnet varmt nog att bada i. Närmaste stora livsmedelsbutik har du i Nyhamnsläge, som du lätt cyklar till utmed havet (15 min).

Golf och ett rikt utbud av restauranger har du förstås i Mölle. Och så var det det här med synden. Jo, år 1905 bestämdes det att män och kvinnor fick bada på samma ställe i Mölle. Badkläder var förstås en självklarhet men det var första gången i Sverige som det var offentligt tillåtet att bada på samma badplats. Nu följde en skandalomsusad tid. Men dagens camping är lugn och mysig och det är säkert Mölle också numera.

First Camp Mölle Höganäs: Mölle by the sea
Rulla till toppen