Hansagårds Camping: Barnvänligt precis vid havet

Hallands stränder är fantastiska.

Hansagårds Camping: Barnvänligt precis vid havet

Publicerad

Så nära hav och strand och många lekplatser bör betyda en optimal sommarplats för barnfamiljer. När vi besöker Hansagårds Camping en solig vårdag kan vi ana den puls som råder här sommartid.

Läge – 4

Campingen ligger precis vid havet. Gissar att den som har längst att gå inte har mer än ett par hundra meter till vattnet. Vi kom den vackra kustvägen från södra Halland och vid Hansagård har du bara fyra kilometer kvar till Falkenbergs centrum, och dit kan du cykla eller gå på Kattegattleden. Eftersom det är en liten nedfart från landsvägen är det bara behörig trafik på campingen.

Tomterna på Hansagårds Camping är lättillgängliga och rymliga, och alla platser har närhet till havet.

Service – 3

Öppet från påsk står det i campingkatalogen men när vi kom på annandagen var receptionen stängd och anvisning saknades. Vi hade turen att möta en person som kunde hjälpa oss, men vi såg flera presumtiva gäster som kom och for iväg igen. Man kallar platsen resort och det är nog för att det finns en välsorterad butik och restaurang, och allt är i gång när det är sommar och varmt.

Alla servicehus är öppna klockan 6-23 och det såg prydligt och städat ut.

Lekplatserna och äventyrsgolfen såg jätteroliga ut.

Standard – 4

Det finns två lite större servicehus och en mindre toalettbyggnad. Det samlade omdömet är att dessa håller god klass. Detta är ingen ny anläggning men den har rustats med tiden och du hittar exempelvis en liten toalett för barn och ett lågt sittande tvättfat. Även hundar har fått sin dusch. Köken har allt från diskmaskiner till elektriska potatisskalare. Det finns serviceplats för husbilar och viss källsortering vid sopstationerna. Fina lekrum för barn. Restaurangen och affären såg helt nyrenoverade ut.

Campingvärden Michael Berg i den fina receptionen.

Köken är välutrustade med all tänkbar service .

Tillgänglighet – 5

Det finns 440 platser varav nästan 100 har vatten och avlopp och tillgång till 16 ampere el. Övriga elplatser har 10 ampere. Det finns särskilda husbilsplatser med asfalt för bilen och grönt gräs för människorna. Plant är det överallt och därmed är det också lätt att ta sig fram med rullstolar och barnvagnar etcetera. Huvudstråken är asfalterade och det finns en stig till havet med trätrall. Bra handikapptoaletter.

Allmänt – 4

Det finns lekplatser på tre ställen på campingen och även ett utomhusgym för vuxna. Två trevliga lekrum för barnen och så det största lekrummet av alla, sandstranden. Dessutom ordnas en rad aktiviteter på sommarlovet, allt ifrån ponnyridning till cirkusskola. 

Äventyrsminigolfen och den trendiga restaurangen bidrar till trivseln. Känslan är att detta är en camping för den som älskar närheten till ett långgrunt havsbad och en härlig sandstrand.

Ett bland många trevliga utflyktstips är "En kulinarisk resa i Slöinge" elva kilometer söderut.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1644 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 607 fristående campingplatser och 710 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 327 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206