Campingkollen: Paddla och fiska i Lit

Publicerad: 2020-06-08   Uppdaterad: 2023-04-18

En utmärkt övernattningscamping längs Inlandsvägen. Men Norrlands största kanotcenter kan också vara en anledning till besöket på Lits Camping & Kanot.

Läge – 3

Lit två mil norr om Östersund strax efter att du kört över bron vid Indalsälven. Även om campingen ligger nära E45, Indalsälven och sjön Hårkan, ser du bara skog inne på campingen. Men till den badvänliga konstgjorda sjön är det inte många steg. En kilometer till ICA-butiken i Lit.

Campingkollen: Paddla och fiska i Lit
En öppen plats i en skogsglänta med närhet till vatten, så kan Lits camping beskrivas.

Service – 4

På sommaren är det öppet kl. 8–22 och på övrig tid finns anvisningar om hur man bara tar sig en plats. En riktigt fin broschyr informerar om allt som finns att göra på och vid campingen. Liten butik med bland annat försäljning av fiskekort. Snyggt och prydligt. Fri wifi utan kod.

Campingkollen: Paddla och fiska i Lit
Ett välutrustat kök.

Standard – 3

De sanitära utrymmena är enkla men fräscha och påminner till viss del om omklädningsrum vid en idrottsplats. Det finns tömningsplats för husbilar och latrintömning. Välutrustat kök och tvättstuga. Trots att campingen är liten finns alltså det mesta man behöver.

Tillgänglighet – 3

Campingen är plan och öppen så det är lätt att ta sig en plats och därtill så stor man behöver. Vägarna
är grusade men hårda och det är ramper till byggnaderna. Det finns handikapptoalett men ingen speciell dusch. Skötbord.

Campingkollen: Paddla och fiska i Lit
Kanoter finns det gott om och goda råd om färdvägar också.

Allmänt – 4

Lits Camping har hyrt ut kanoter i 25 år och gjort sig kända för sin erfarenhet. Fiskekorten som säljs gäller sjön Hårkan och ett rejält stycke i Indalsälven. Trollingfiske efter stor öring i älven är populärt. Den konstgjorda lilla badsjön i anslutning till campingen är omtyckt för att den blir så varm på sommaren. Här finns också tennisbanor, fotbollsplan, minigolf, kåta med plats för grillgemenskap, lekplats med mera. Campingen är en alldeles utmärkt övernattningsplats för resenärer längs den populära Inlandsvägen.

Campingkollen: Paddla och fiska i Lit
Rulla till toppen