Seläters camping: Salta bad och Vilda Västern

Publicerad: 2020-07-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Trots sitt läge i en av de bohusländska turistmetropolerna har Seläters Camping bevarat sin image som den lugna tysta familjecampingen.

Läge – 3

I Strömstad cirka en halv mils bilväg från centrum, nära Strömstad Golfklubb och Capri. Om man går eller cyklar finns en genväg via golfbanan och den lilla Linfärjan till centrum. Kort till färjan får du låna på campingen och den här sträckan är knappt två kilometer. 

Trots att du befinner dig i Strömstad har du ingen havsutsikt från campingen men ändå bara mellan en och två kilometer till ett härligt havsbad vid Seläters Hamn.

Seläters camping: Salta bad och Vilda Västern
Sommaren 2019 invigdes huset som är navet på campingen.

Service – 4

Anläggningen är öppen hela året men det är förstås under sommarsäsongen som det är full rusch i receptionshuset. 

Trevligt bemötande. Kartor och information om Strömstad i receptionen. Vi kom oväntat en söndagsförmiddag i juni och då var samtliga servicehus välstädade och området fritt från papper och skräp.

Seläters camping: Salta bad och Vilda Västern
Badet vid Seläters Hamn har både liten sandstrand, klippor och brygga. Och gissa om vattnet är salt?

Standard – 4

De tre servicehusen verkar vara identiskt lika och de har alla många år på nacken. Ändå är de fräscha och i duschar är det genomgående kakel och klinkers.

Varje hus har sitt eget skötrum, kök och separat diskrum samt tvättstuga och latrintömning. När du kommer in på campingen har du ett bara ett år gammalt receptionshus.

I detta hus finns också en rymlig butik med eget bageri samt trevlig restaurang i Västernstil.

Seläters camping: Salta bad och Vilda Västern
Linfärjan som gör att du har mindre än två kilometer att gå till centrum.

Tillgänglighet – 4

Den här campingen är totalt 2,5 kilometer lång. Tomterna är fördelade över olika områden på de stora gräsytor som gömmer sig mellan bergsklippor och snårig lövskog. Totalt sett är det ganska plana ytor, men det kan säkert behövas en och annan bräda. Man anar vare sig att man är i en stad eller nära havet när man är på campingen.

Totalt finns cirka 350 tomter med el. Alla tre servicehusen har handikappanpassade toaletter med dusch samt särskilda skötrum.

En vägslinga genom området är asfalterad men i övrigt är det grusvägar. Området är delvis kuperat.

Seläters camping: Salta bad och Vilda Västern
Trots sin ålder är servicehusen fräscha och ändamålsenliga.
Seläters camping: Salta bad och Vilda Västern

Allmänt – 4

Det här är en camping som har gjort sig känd för sitt lugna och tysta läge trots närheten till en mycket livlig sommarstad. 

Det är väl sörjt för barnen med lekplatser på flera ställen, fast den största ligger vid infarten. Här finns också fotbollsplan.

Det går att parkera bilar vid badplatsen men enligt campingvärden väljer de flesta att promenera, barnen ses ofta på sparkcykel. I restaurangen kan du äta dagens rätt, man har pizzaugn och det serveras säkert härliga hamburgare, då inredningen påminner om en saloon. 

Att huset och miljön är i Västernstil beror på att campingen i staden går under namnet Ranchen. Detta sedan den tid då Bröderna Herreys föräldrar drev anläggningen och det var som att bo på en ranch. Fin minigolf. Paintball, spelhall, trampcyklar. Granne med 18-håls golfbana.

Rulla till toppen