Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll

Publicerad: 2020-08-06   Uppdaterad: 2023-04-18

Vid Vänerns strand i en herrgårdsträdgård. Ja, så kan du campa om du far till Kristinehamn. Vi tar oss dit för att göra en "koll" av denna nygamla anläggning.

Läge – 4

När du kommer till Kristinehamn är det skyltat till Picassomonumentet och skärgården, åk i den riktningen. Campingen ligger cirka tre kilometer från centrum längs Vänerns inlopp i staden och läget är mycket naturskönt. Här finns en egen badplats, men det är bara 250 meter till en ännu bättre.

Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll
Gretas Restaurang ligger på campingområdet.

Service – 3

Anläggningen är öppen hela året och när vi kommer i maj är receptionen bemannad. Det finns ett visst utbud i den lilla butiken vid receptionen men vill man ha nybakat bröd före klockan nio får man vänta till i juli då man öppnar klockan åtta. Bra och informativ broschyr. Vid vårt besök under våren 2019 är caféet öppet, och efter Mors Dag skulle det även finnas mat.

Gratis wifi. Städningen inomhus verkar okej, men vi tycker det ser ovårdat ut runt sopkärlen och i vissa rabatter.

Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll
Även om det inte är högsäsong skulle nog gästerna ha uppskattat om rabatterna varit mer vårdade.

Standard – 3

Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor drivs av företaget Family Camp och har bara funnits i sitt nuvarande skick sedan 2010, då man köpte in herrgården och en bredvidliggande mindre camping. Idag finns det tre servicehus, ett gammalt som totalrenoverats och två mindre helt nya.

Standarden är god, det är rent och fräscht men ingen lyx. I de nya servicehusen som vänder sig mot de flesta campingtomterna finns det bara en diskplats och utomhus är det kallvatten. Tio kronor för en dusch som varar åtta minuter ligger inte i tiden. Vem behöver duscha så länge?

Det finns service för husbilar. Hoppkudde och en bra klätterställning med rutschkanor för barnen. Även fotbollsplan, tennisbanor med mera.

Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll
Sämre läge kan en minigolfbana ha.

Tillgänglighet – 3

Av de 200 tomterna är merparten nyanlagda sedan 2010. Häck-ridåer har planterats nyligen men kan bli fina i framtiden. Alla tomter är i huvudsak plana och lätta att nå. Eltillgången är 13 ampere.  För handikappade finns det en toalett i de nya servicehusen och en toalett med dusch i det renoverade huset ”Skymningen”. Vid det senare servicehuset är det dock inte alldeles lätt att ta sig in. Alla vägar på området är grusade.

Allmänt – 4

Denna camping är öppen hela året men är tveklöst bäst på sommaren. Vid campingens brygga lägger flera turbåtar till på sommaren och du kan faktiskt göra en utflykt ända till Karlstad. Det finns rikligt med sevärdheter i området. Arenas ”Lek & Luft” är ett 6 000 kvadratmeter stort lekland på gångavstånd. Sannabadet med äventyrsavdelning har du också nära. 

Framför allt slås man av hur vacker naturen är vid Presteruds Herrgård. Det är en bra camping men det känns som om man lagt mest pengar på stugor.

Det finns kanoter/roddbåtar att hyra och en fin äventyrs-minigolf.

Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll
Rulla till toppen