Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll

Den äldsta delen av campingen är mycket lummig.

Kristinehamn: Campa i herrgårdsidyll

Publicerad

Vid Vänerns strand i en herrgårdsträdgård. Ja, så kan du campa om du far till Kristinehamn. Vi tar oss dit för att göra en "koll" av denna nygamla anläggning.

Läge – 4

När du kommer till Kristinehamn är det skyltat till Picassomonumentet och skärgården, åk i den riktningen. Campingen ligger cirka tre kilometer från centrum längs Vänerns inlopp i staden och läget är mycket naturskönt. Här finns en egen badplats, men det är bara 250 meter till en ännu bättre.

Gretas Restaurang ligger på campingområdet.

Service – 3

Anläggningen är öppen hela året och när vi kommer i maj är receptionen bemannad. Det finns ett visst utbud i den lilla butiken vid receptionen men vill man ha nybakat bröd före klockan nio får man vänta till i juli då man öppnar klockan åtta. Bra och informativ broschyr. Vid vårt besök under våren 2019 är caféet öppet, och efter Mors Dag skulle det även finnas mat.

Gratis wifi. Städningen inomhus verkar okej, men vi tycker det ser ovårdat ut runt sopkärlen och i vissa rabatter.

Även om det inte är högsäsong skulle nog gästerna ha uppskattat om rabatterna varit mer vårdade.

Standard – 3

Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor drivs av företaget Family Camp och har bara funnits i sitt nuvarande skick sedan 2010, då man köpte in herrgården och en bredvidliggande mindre camping. Idag finns det tre servicehus, ett gammalt som totalrenoverats och två mindre helt nya.

Standarden är god, det är rent och fräscht men ingen lyx. I de nya servicehusen som vänder sig mot de flesta campingtomterna finns det bara en diskplats och utomhus är det kallvatten. Tio kronor för en dusch som varar åtta minuter ligger inte i tiden. Vem behöver duscha så länge?

Det finns service för husbilar. Hoppkudde och en bra klätterställning med rutschkanor för barnen. Även fotbollsplan, tennisbanor med mera.

Sämre läge kan en minigolfbana ha.

Tillgänglighet – 3

Av de 200 tomterna är merparten nyanlagda sedan 2010. Häck-ridåer har planterats nyligen men kan bli fina i framtiden. Alla tomter är i huvudsak plana och lätta att nå. Eltillgången är 13 ampere.  För handikappade finns det en toalett i de nya servicehusen och en toalett med dusch i det renoverade huset "Skymningen". Vid det senare servicehuset är det dock inte alldeles lätt att ta sig in. Alla vägar på området är grusade.

Allmänt – 4

Denna camping är öppen hela året men är tveklöst bäst på sommaren. Vid campingens brygga lägger flera turbåtar till på sommaren och du kan faktiskt göra en utflykt ända till Karlstad. Det finns rikligt med sevärdheter i området. Arenas "Lek & Luft" är ett 6 000 kvadratmeter stort lekland på gångavstånd. Sannabadet med äventyrsavdelning har du också nära. 

Framför allt slås man av hur vacker naturen är vid Presteruds Herrgård. Det är en bra camping men det känns som om man lagt mest pengar på stugor.

Det finns kanoter/roddbåtar att hyra och en fin äventyrs-minigolf.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 740 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206