Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö

Publicerad: 2020-08-17   Uppdaterad: 2023-04-18

På halvön Stenö har Söderhamnsborna badat i alla tider och på sommaren är campingen vid havsbadet fullbelagd när kvällen kommer.

Läge – 4

En mil öster om Söderhamn ligger Sandarne på halvön Stenö där den örika skärgården tar sin början. Campingen ligger längs havet och erbjuder ett barnvänligt bad med sandstrand. Bussförbindelse till Söderhamn, hållplats 100 meter.

Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö
Äventyrsminigolfen ser trevlig ut.

Service – 4

På campingen finns både affär och restaurang samt kiosk. Mottagandet i receptionen är blandat. Vid vårt besök en varm sommardag var beläggningen så komplett den kunde bli och upplevelsen var att man inte alls var rustad för detta. Servicehusen brast så gott som konstant i städning och vid restaurangen fanns inte ett enda avtorkat bord att sätta sig vid.

Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö
Receptionen och butiken är campingens nav.

Standard – 2

Om Stenö Havsbad skulle man kunna använda det slitna uttrycket ”en bedagad skönhet”. Campingen klassar sig själv som en fyrstjärnig anläggning och det finns nog vad som behövs men mycket är slitet och den allmänna finishen sisådär.

Det finns två servicehus med toaletter, duschar etc. Det som stack ut var det trevliga samlingsrummet med kök för tältare och en trevlig tv-hörna för barnen. Det finns servicestation för husbilar och en ordinär lekplats där cykelkarusellen ser roligast ut. Trampbilar och hoppborg kostar extra. Modern reception i samma hus som butiken.

Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö
Asfalterade gator mellan de markerade platserna.

Tillgänglighet – 3

Området är plant och tomterna fördelade längs asfalterade gator som leder ner mot havet. Marken som fritidsfordonen parkerar på är i huvudsak en sorts pinnmo och när det, som vid vårt besök, är torrt och varmt blir det ganska dammigt. Att ta sig fram med rullstol går nog bra. Det finns handikapptoaletter både med och utan dusch och särskild ramp vid havet. Det går också lätt att komma in vid butik och restaurang.

Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö
Alla har nära till havet fast kanske inte till havsutsikt.

Allmänt – 5

Detta är i första hand en sommarcamping för njutning vid havet. Utanför området finns inga restauranger eller affärer i närområdet. Vid vårt besök fanns en mobil restaurang på campingen då den gamla restaurangen brunnit ner. Det finns en trevlig äventyrsminigolf och du kan hyra båtar och kajaker. Trevliga utflyktsmål är fiskeläget Skärså med fin restaurang eller världsarvs-gården Erik-Anders. Ett särskilt slag kan slås för det trevliga flygmuseet vid Flygstaden.

Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö
Rulla till toppen