Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö

Till och med Bottenhavet hade blivit varmt och erbjöd svalka under fjolårets värmebölja.

Söderhamn: Camping i skärgårdsmiljö

Publicerad

På halvön Stenö har Söderhamnsborna badat i alla tider och på sommaren är campingen vid havsbadet fullbelagd när kvällen kommer.

Läge – 4

En mil öster om Söderhamn ligger Sandarne på halvön Stenö där den örika skärgården tar sin början. Campingen ligger längs havet och erbjuder ett barnvänligt bad med sandstrand. Bussförbindelse till Söderhamn, hållplats 100 meter.

Äventyrsminigolfen ser trevlig ut.

Service – 4

På campingen finns både affär och restaurang samt kiosk. Mottagandet i receptionen är blandat. Vid vårt besök en varm sommardag var beläggningen så komplett den kunde bli och upplevelsen var att man inte alls var rustad för detta. Servicehusen brast så gott som konstant i städning och vid restaurangen fanns inte ett enda avtorkat bord att sätta sig vid.

Receptionen och butiken är campingens nav.

Standard – 2

Om Stenö Havsbad skulle man kunna använda det slitna uttrycket "en bedagad skönhet". Campingen klassar sig själv som en fyrstjärnig anläggning och det finns nog vad som behövs men mycket är slitet och den allmänna finishen sisådär.

Det finns två servicehus med toaletter, duschar etc. Det som stack ut var det trevliga samlingsrummet med kök för tältare och en trevlig tv-hörna för barnen. Det finns servicestation för husbilar och en ordinär lekplats där cykelkarusellen ser roligast ut. Trampbilar och hoppborg kostar extra. Modern reception i samma hus som butiken.

Asfalterade gator mellan de markerade platserna.

Tillgänglighet – 3

Området är plant och tomterna fördelade längs asfalterade gator som leder ner mot havet. Marken som fritidsfordonen parkerar på är i huvudsak en sorts pinnmo och när det, som vid vårt besök, är torrt och varmt blir det ganska dammigt. Att ta sig fram med rullstol går nog bra. Det finns handikapptoaletter både med och utan dusch och särskild ramp vid havet. Det går också lätt att komma in vid butik och restaurang.

Alla har nära till havet fast kanske inte till havsutsikt.

Allmänt – 5

Detta är i första hand en sommarcamping för njutning vid havet. Utanför området finns inga restauranger eller affärer i närområdet. Vid vårt besök fanns en mobil restaurang på campingen då den gamla restaurangen brunnit ner. Det finns en trevlig äventyrsminigolf och du kan hyra båtar och kajaker. Trevliga utflyktsmål är fiskeläget Skärså med fin restaurang eller världsarvs-gården Erik-Anders. Ett särskilt slag kan slås för det trevliga flygmuseet vid Flygstaden.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 740 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206