Prången i Ulricehamn: Välkomnar turister året om

Publicerad: 2020-09-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Ulricehamn är en vintersportort och på sommaren evigt känd som Knallebygdens centrum för inköp av kläder och textilier. Detta har genererat flera campingplatser. Mest centralt ligger Prångens Camping.

Läge – 5

Mitt emellan gamla riksväg 40 och sjön Åsunden ligger campingen mycket naturskönt belägen längs stranden. Med bara några steg från din tomt är du ute i den långgrunda sjön. Till stadens centrum har du cirka 900 meter längs cykel- och gångbana. 

Ännu närmare finns den fina strandparken med en lekplats som är något utöver det vanliga. Här hittar du också stadens stolthet, Kallbadhuset, samt flera restauranger på sommaren.

Prången i Ulricehamn: Välkomnar turister året om
Kallbadhuset är Ulricehamns stolthet som påminner om tider då staden var en förnäm kurort. Idag finns också en lyxrestaurang vid badet.

Service – 3

Prångens Camping är tillgänglig hela året men det är först efter 1 maj som den blir riktigt livaktig. Hur som helst finns det klara instruktioner för hur man gör om man vill ha en plats när det är obemannat. Under högsäsong går det att beställa morgonbröd, fast leveranstiden 09.30 var väl lite sen. Städningen? Sisådär. 

Bemötandet vid ankomst var mycket bra och om vänligt bemötande vittnade även andra campinggäster som vi talade med. Informativ campingbroschyr och rikligt med turistmaterial om bygden. Fri wifi.

Prången i Ulricehamn: Välkomnar turister året om
Infarten till Prångens Camping som kan locka med sitt fina läge.

Standard – 3

Det sanitära har passerat bäst före-datum men fungerar. Lägger du en femkrona i en automat så har du en varm dusch. 

Maken kom från disken med ett leende på läpparna. ”Här finns det minsann diskproppar, det som jag saknat på så många bra anläggningar.” Latrintömning och service för husbilar. Tvättstugan är fräsch och snygg. Liten lekpark. Jättefin minigolfanläggning.

Prången i Ulricehamn: Välkomnar turister året om
Bara 700 meter från Prångens Camping hittar du en lekpark som är något utöver det vanliga.

Tillgänglighet – 2

Campingen är långsmal och du parkerar på gräsytor. Totalt sett ganska plant och lättillgängliga tomter. Det finns skötrum och handikapptoalett men till båda är det höga trösklar. Det går nog att ta sig in i reception och kök men med hjälp. Vägen genom campingen är asfalterad.

Prången i Ulricehamn: Välkomnar turister året om
Köket är enkelt men håller den service gästerna kan behöva. Det sanitära har hållit högsta klass, nu är det lite slitet.

Allmänt – 4

Prångens Camping är gammal och till viss del lite sliten men med sitt centrumnära läge ett utmärkt ställe att bo på. 

Det är trevligt med öppna dörrar överallt, inga koder eller nycklar. På sommaren torde den vara en drömplats för familjer som har barn som vill bada. Glass finns att köpa i receptionen och en del annat också. Du har både längdskidcentrum och slalombackar i staden men inte på gångavstånd. Skridskoåkningen på sjön börjar vid campingen.

Mysig shopping på anrik gågata i centrum och bara två mil till klädmetropolen Gällstad.

Förbi campingen passerar den 14 mil långa Sjuhäradsleden som inbjuder till fina cykelturer.

Prången i Ulricehamn: Välkomnar turister året om
Rulla till toppen