Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten

Publicerad: 2020-10-01   Uppdaterad: 2023-04-18

Många minns säkert Fläsians Camping vid havet i Sundsvall. Numera är namnet Nordic Camping Sundsvall. Vi har kollat anläggningen i den nya regin.

Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten
En terrasserad camping får kul effekter.

Läge – 4

Campingen ligger vid Sundsvallsbukten fem kilometer söder om Sundsvall och bara ett stenkast från E4:an. Bruset från trafiken är ständigt närvarande på campingen. På dagarna stannar stadsbussen utanför varje halvtimma och på kvällarna varje timme. Cykelbana direkt till centrum.

Jättefint havsbad men för övrigt ligger platsen lite isolerat. Receptionen har minibutik och inte minst glass på denna typiska sommaranläggning.

Campingen ligger sällsynt vackert på en sluttning mot havet.

Service – 3

Receptionsbyggnaden verkar ganska ny och den är modernt inredd med broschyrställ, butiksdel och kaffeservering. Personalen är vänlig och ger snabb service. 

Snyggt och prydligt på campingområdet och städningen upplevs helt ordinär i servicehuset. Receptionen är öppen kl. 9–22 fast detta gäller bara under sommarlovet.

Standard – 4

Att campingen är nygammal ser vi på stugorna, vilka till hälften ser ut att ha varit med länge medan det även finns en gata kantad med nybyggda. Vi hittar en servicebyggnad mitt på campingen och det är en välutrustad sådan. 

Gott om familjebadrum, men också separata toaletter och duschar. Stort kök med spisar, mikro, kaffebryggare etc. Och diska kan man göra både inne och ute, rikligt med diskbänkar. Det är också väl tilltaget med tvättmaskiner.

Tömningsplats för husbilar såväl som latrintömningsplatser. Sopcontainer och möjlighet att lägga flaskor i en tunna.

Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten
Tomterna är sällsynt fina med en fantastisk utsikt.

Tillgänglighet – 5

Hela området är terrasserat och tomterna är både rymliga och lätta att komma in på. Vi tror att precis alla har havsutsikt och även om det inte är VA-anslutning och annan lyx, får tomterna högsta poäng för sitt fantastiska läge. Det är dessutom fint grönt gräs överallt och så en och annan välmående tall med morotsfärgad stam.

Om du vill ha tillgång till handikapptoalett med dusch får du be om nyckel i receptionen. Ramp till receptionen.

Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten
Modern och välkomnande reception.

Allmänt – 3

Detta är en typisk sommarcamping med fantastiska badmöjligheter. Dessutom uppskattar vi lugnet och att stranden är helt fri från kommers. 

Ingen kiosk eller servering, inga vattenfarkoster att hyra, bara själva naturen att njuta av.

Täta bussförbindelser med Sundsvall är förstås bra, för det finns inte så mycket man kan göra utöver att bada och relaxa. Skulle oturen vara framme och vädret inte inbjuder till bad, kanske Himlabadet i centrum kan vara ett alternativ. Där är temperaturen alltid densamma.

Nordic Camping: Nygammalt vid Sundsvallsbukten
Rulla till toppen