Läckö slott camping: En oas vid Vänern

Publicerad: 2021-01-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Läckö Slott Camping, bara namnet klingar något extra och det visar sig vara en liten oas vid Vänern. En naturskön plats alldeles bredvid det anrika Läckö slott.

Läge – 3

Från Lidköping kör du 2,5 mil norrut på Kållandsö, det är förstås väl skyltat. Du har inte direkt sjöutsikt från campingen, men det är inte många steg till en bad- och grillplats där Vänern bjuder på en mäktig utsikt samtidigt som slottet utgör en bakgrundsfond. Restaurang och café finns på gångavstånd.

Läckö slott camping: En oas vid Vänern
Att hyra cykel eller kajak kan ge besöket ett mervärde.

Service – 4

Naturum cirka 300 meter från campingen är öppet alla dagar kl. 10–18 och fungerar som reception för campingens besökare. Naturum som också kallas Victoriahuset har utställningar, butik, restaurang och café. 

Trots att campingen ligger mitt i skogen upplevs den välvårdad. Fint städade servicehus, komplett sopsortering, latrintömning och service för husbilar finns vid infarten till campingen och är en gratis service även för icke campinggäster.

Läckö slott camping: En oas vid Vänern
Komplett servicestation för husbilar och tillika hundraprocentig avfallssortering.

Standard – 3

Det finns två servicehus. Det ena har bara två toaletter medan det andra är mera komplett med duschar, skötbord, handikappanpassad toalett och dusch, samt en tvättstuga. 

Diskplatser finns utomhus och likaså en kokplatta för tältande gäster. Båda de nämnda husen har kakel och klinkers och är mycket fräscha.

Läckö slott camping: En oas vid Vänern
Detta är en sommaranläggning, och då går det att diska utomhus.
Läckö slott camping: En oas vid Vänern
Fräscht handikappanpassat badrum.

Tillgänglighet – 3

Detta är verkligen en naturcamping, ingen tomt är den andra lik. Ett utmärkt ställe i Coronatider, för det är goda avstånd. 

Alla platser är väl markerade och i stort sett lättillgängliga. Det är lite kuperat på området och körvägen är grusad. 

Allmänt – 5

Det måste inte bara vara ett slottsbesök som gör att man besöker campingen, för platsen i sig bjuder på en fantastisk naturupplevelse. Det finns gott om promenadmöjligheter. 

Du kan exempelvis gå till fiskeläget Spiken (2,5 km) där du kan handla nyfångad fisk eller kanske spela minigolf. Restaurang Hvita Hjorten vid Naturum är vida känd för sin goda mat, ofta gjord av närproducerade produkter. 

Det går även att hyra kajak och cykel.

Läckö slott camping: En oas vid Vänern
Rulla till toppen