Campingkollen: Eriksöre Camping

Publicerad: 2021-02-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Eriksöre tillhör en av Sveriges äldsta campingplatser. Numera har du som gäst utsikt mot Ölandsbron. Men så var det inte från början, för då fick man ta färjan från Kalmar. Arrangemangen för hundar och långgrunt bad är kanske det som lockar allra mest.

Läge – 4

Campingen ligger sex kilometer söder om Färjestaden. Det innebär att du har nära till Kalmar eftersom Färjestaden är det första du kommer till efter bron. Ölands Djur- och Nöjespark är inom cykelavstånd och cykelbanan passerar precis utanför campingen. Badplats ligger i direkt anslutning till anläggningen. Restaurang och butik finns också men med begränsade öppettider utanför sommarlovet.

Campingkollen: Eriksöre Camping
Alla har nära till havet men riktig havsutsikt är det bara på ett fåtal platser.

Service – 2

Vid vårt besök, en av de sista dagarna i maj, finns ingen personal på plats. Istället får vi ta ett kuvert med nycklar och anvisning om att betala när receptionen är öppen nästa morgon. Butikshyllorna gapar tomma och ska fyllas på i mitten av juni.

Personalen menar att Coronapandemin är orsak till den neddragna servicen, men både handikapptoaletten och hundbadrummet är igenbommade och där är man knappast många åt gången. Ett familjebadrum med dörr utifrån är öppet men det mesta är stängt. Städning och underhåll verkar okej. Kommer du, som vi, utanför högsäsong och behöver använda handikapp-toaletten, får du ringa ett journummer så att någon kommer och öppnar.

Campingkollen: Eriksöre Camping
Städpersonalen glider runt i tysta elbilar.

Standard – 4

Om standarden kan sägas att receptionen är ljus och rymlig och ligger i anslutning till butiken. En helt ny restaurang med utsikt över Kalmarsund togs i bruk förra sommaren. 

Nygjord dansbana. Service-husen innehåller de faciliteter man kan behöva och köken är trevliga. Det finns tömningsplats för fasta tankar och de för latrintömning är fräscha. 

”Avfallsstationen” utanför receptionshuset kan gärna få döljas lite bättre. För de yngre barnen finns en liten lekplats medan hoppkuddar och fotbollsplan kanske uppskattas mer av de äldre barnen.

Campingkollen: Eriksöre Camping
Ett av köken är extra trevligt.

Tillgänglighet – 4

Det är en naturskön camping med rikliga inslag av lövskog längs ena sidan och häckridåer på en av planerna. Man har delat upp platserna i tre prisgrupper och även om badet ligger i anslutning är det inte många som har direkt havsutsikt. Generellt är det rymliga och lättillgängliga tomter och det finns några med VA-anslutning, dock gäller inte fri wifi. El-tillgång 10 ampere. Asfalterade körslingor och lätt att ta sig till reception/butik eller restaurangen.

Campingkollen: Eriksöre Camping
Inte så lämpligt tvättrum i Coronatider, men utanför säsong är de flesta enskilda badrummen låsta.

Allmänt – 4

Detta är en ganska traditionell svensk sommarcamping som nog i första hand vänder sig till barnfamiljer. Närheten till långgrunt bad borde vara populärt. Den nya restaurangen ser trevlig ut. 

Vid den ligger också en äventyrsminigolf och det finns cyklar att hyra. Mest känt på senare år har nog Eriksöre blivit för sitt engagemang bland hundägare. Här hittar man agilitybana, träningsanläggning för hundar, hundrastgård, egen badstrand och ett fint kaklat inomhusbad med dusch för de fyrbenta. 

Till sist! Bland det bästa med ett boende vid Kalmarsund, är den fantastiska solnedgången.

Campingkollen: Eriksöre Camping
Rulla till toppen