Ängsö – en oas vid Mälaren

Publicerad: 2021-03-25   Uppdaterad: 2023-04-18

Ängsö är känt för sin nationalpark, sitt slott, sin anrika golfbana och en alldeles utmärkt camping med familjevänliga badplatser.

Läge – 4

Två mil från Västerås och åtta mil från Stockholm ligger Ängsö på en udde vid Mälaren. Närmaste granne till campingen är Ängsö GK:s anrika golfanläggning. Campingen har affär och restaurang och matservering finns också på golfbanan på andra sidan vägen. Två badplatser i direkt anslutning.

Ängsö – en oas vid Mälaren
Detta är den stora badplatsen som också har brygga och litet hopptorn.

Service – 4

Campingen är helårsöppen men det är väl mest under sommarens högsäsong som den kommer till sin rätt och då är också restaurang och butik igång. Ingen wifi att tala om. 

– Vi har fullt sjå att hålla igång vår betalapparat, säger den trevliga campingvärden.

På sommaren är det öppet klockan 09.00-21.00, men kommer du på annan tid finns två telefonnummer angivna som du kan ringa.

Ängsö – en oas vid Mälaren
Köken är enkla men funktionella.

Standard – 3

Det finns servicehus på två ställen. Det handlar inte om någon lyx men det ser helt okej ut. I köken finns förutom diskstationer även kokplatser och mikro. Vi noterar två tvättstugor och hunddusch. Tömningsplatsen för latrin är fräsch. Vid servicestationen för husbilar lägger vi märke till att färskvattenslangen är illa placerad. 

Trevlig lekplats med en rejält tilltagen klätterställning, gungor och grönyta med fotbollsmål. Receptionen ligger i butiken som i sin tur hänger ihop med restaurangen. Samma omdöme här, ingen lyx men helt okej, Du kan beställa allt från en enkel fika till en hamburgertallrik.

Ängsö – en oas vid Mälaren
Minigolfbanorna är många och välvårdade.

Tillgänglighet – 4

Det är en riktigt naturskön plats inramad av gröna lövträd och Mälaren. Tomterna är stora och lättillgängliga. Ja, vi registrerar att det är ovanligt gott om luft mellan ekipagen. Det torde också vara lätt att ta sig fram med rullstol, då körbanorna är asfalterade. Det finns två handikapptoaletter, varav en har dusch.

Ängsö – en oas vid Mälaren
Vi tycker Peter Thuresson från Västerås är en exemplarisk grillare med vattenkannan i beredskap. När vi ber att få ta en bild för Husvagn & Camping, säger han glatt:
–Javisst, den har jag prenumererat på i 15 år.

Allmänt – 4

Detta är en perfekt plats om man gillar att bada då det finns två badplatser där den ena har brygga och ett litet hopptorn.

Det är långgrunt och barnvänligt och det är framför allt begränsat med folk. Närheten till Västerås och Stockholm ger oanade utflyktsmöjligheter. Men även närliggande Ängsö slott är ett trevligt resmål.

Ängsö – en oas vid Mälaren
Lekplatsen är tom vid vårt besök men så är det desto fler barn vid badplatserna.
Ängsö – en oas vid Mälaren
Rulla till toppen