Ystad Camping: Fint till sommaren

Publicerad: 2021-05-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Lummigt och grönt och bara ett stenkast från en vit sandstrand vid havet. Så är det på Ystad Camping som är en perfekt anläggning för sol och bad. Vi har även kikat på hur campingen är för övrigt.

Läge – 4

Vid havet ungefär tre kilometer öster om Ystad centrum ligger campingen som varit med länge fast den har haft lite olika namn. Du har inte mer än 200 meter till en fantastiskt fin sandstrand och ett barnvänligt havsbad. Cykelbana in till centrum. Eftersom campingen ligger mitt emellan landsvägen och järnvägen blir det nog aldrig helt tyst.

Ystad Camping: Fint till sommaren
På campingens entrégata är det ständig skugga, skönt när sommaren slår till.

Service – 4

Här är helårsöppet och under juni–augusti från åtta på morgonen till åtta på kvällen. Välsorterad butik och restaurang. Trevligt bemötande i receptionen. Fri wifi, brevlåda och hjärt-startare. Hunddusch. Mycket informativ campingbroschyr. Flitig städning av servicehusen.

Ystad Camping: Fint till sommaren
Campingens restaurang är flitigt besökt, både av sittande gäster och av de som hämtar.

Standard – 4

Tre servicehus ligger väl för-delade ute på campingen. Två är klassiska med duschar, toaletter och ett kök. Köken här är väldigt välutrustade och rymliga och det finns matplatser för tältare. Det tredje servicehuset är ganska nytt och utrustat med så kallade familjebadrum. Där finns också ett särskilt badrum för småbarnsfamiljer. Komplett service-station för husbilar. Tv-rum och en välutrustad lekplats för mindre barn.

Ystad Camping: Fint till sommaren
Tv-rum och ett litet bibliotek kan passa regniga dagar.

Tillgänglighet – 4

Behöver man tillgång till handikapptoalett får man säga till; det finns en fin sådan i det nyaste servicehuset. Vägbanorna är delvis asfalterade men det är nog inga större problem med framkomligheten. När det gäller tomterna är vissa lättillgängliga medan andra är knepigare, vilket beror på att området består av tallskog. Vid vårt besök var det fullbelagt och det kändes ganska trångt om utrymmet. Elanslutningen är 16 ampere.

Ystad Camping: Fint till sommaren
Caroline i receptionen har fullt upp när campingen är fullbelagd. Och det blir den så gott som dagligen.

Allmänt – 4

Ystad är en fin stad med kullerstensgator och korsvirkeshus, men campingen ligger lite väl långt ifrån för att man ska känna den atmosfären. Största anledningen att vara här är helt klart den fina stranden vid havet. Det finns tillgång till två restauranger, minigolf, presentaffär och servicebutik för campinggästerna. 

Är sommarvädret på gott humör är detta en riktigt bra anläggning och ett perfekt område för boulespelare. Trevligt utflyktsmål är Eriksgården i Sjöbo, två mil norrut.

Ystad Camping: Fint till sommaren
Det blev många städrundor för Josefin 2020 när hygienen var satt i fokus.
Ystad Camping: Fint till sommaren
Rulla till toppen