Mariefreds camping: Familjevänligt i kunglig miljö

Publicerad: 2021-07-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Till Mariefreds Camping har människor sökt sig sedan vi campade med tält och inget annat. Denna vackert belägna plats känns som urtypen för en svensk sommarcamping.

Läge – 4

Mariefred ligger mitt emellan Strängnäs och Södertälje, och campingen såväl som staden förgylls av sin närhet till Mälaren. Det finns en trevlig promenadväg längs sjön mellan centrum och campingen. Står du på campingstranden ser du Gripsholms slott som förstås är den största sevärdheten på nära håll. Men omgivningarna har mycket att erbjuda och du gör enkelt en dagsutflykt till Stockholm. Badplatsen är mycket familjevänlig.

Mariefreds camping: Familjevänligt i kunglig miljö
Långgrunt och varmt i vattnet redan tidigt på sommaren gör campingens badplats riktigt uppskattad av barnfamiljer.

Service – 4

Detta är en ren sommarcamping och full service har man under sommarlovet då receptionen är öppen klockan 08.00–20.00. Då kan man beställa frukostbröd.

Vi kommer mitt under midsommarhelgen och finner en anläggning med välvårdade gräsmattor. Det är rent och snyggt utomhus. Bra campingbroschyr med den information man kan behöva och framför allt trevligt bemötande i receptionen.

Utcheckning klockan 15.00 är en bra service eftersom många vill stanna och bada innan man åker hem eller vidare på andra äventyr.

Mariefreds camping: Familjevänligt i kunglig miljö
Receptionshuset tronar högt över campingen och från dess café är det en storslagen utsikt över Mälaren.

Standard – 2

Redan när jag ser det gula receptionshuset uppe på sin kulle, så går tankarna till min barndoms vistelse på kollo på 1950-talet. 

Det handlar inte om någon lyx men alla de olika byggnaderna innehåller tillsammans den primära service som camparna kan behöva. Det är jättemånga husbilsgäster på plats vid vårt besök. Gissningsvis var de inte glada åt att tömningsplatsen för fasta tankar inte är speciellt enkel att komma intill.

Mariefreds camping: Familjevänligt i kunglig miljö
Finns det något fridfullare än en fiskestund i sommar-kvällen?

Tillgänglighet – 3

Tomterna är stora, plana och lättillgängliga. Eltillgången är 10 ampere. Det är fri wifi men personalen beklagar att den fungerar dåligt. 

En toalett är handikappanpassad men utan dusch. För övrigt finns inga arrangemang för rullstolsburna. Hundarna har egen badplats.

Allmänt – 4

Badet är säkert en bidragande orsak till den goda beläggningen, men det är också den lummiga grönskan som omger campingen.

Du kan hyra båt eller kanot och att fiska i Mälaren kostar inget. Minigolfanläggningen har sett sina bästa dagar och prislappen är satt därefter. Möjligheterna till roliga utflykter är minst sagt många. 

Alltifrån besök på det gamla Vasaslottet Gripsholm till stadsvandringar och ångbåts- eller ångloksturer.  Mariefred är verkligen en riktig sommarstad.

Mariefreds camping: Familjevänligt i kunglig miljö
Rulla till toppen