Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll

Publicerad: 2021-11-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Ivö Camping är öppen hela året, men det är på sommaren som platsen blommar upp och den svenska idyllen blir påtaglig. Vad sägs om bad, glass eller en cykeltur längs stengärdesgårdar och blommande ängar?

Läge – 3

Ivö Camping ligger på ön med samma namn, cirka två mil nordost om Kristianstad. Kommer du E22 tar du avfart 41 och fortsätter mot Fjälkinge och sedan vidare mot Barum, där landsvägsfärjan tar dig ut till Ivön. När du kör iland är du framme. Alla har nära till badet men sjöutsikten blir nog bara för de som står närmast vattnet.

Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll
En sista hand på båten sedan väntar en tur på Ivösjön.

Service – 3

Campingen tar emot gäster hela året och när vi anländer en helg i maj är receptionen öppen. Det är även restaurang, butik och glasskiosk, men de sistnämnda är i huvudsak tillgängliga under sommarperioden. Den vänliga personalen överräcker en bra broschyr över campingområdet.

Morgonbröd kan beställas på sommaren. När det gäller städning och campingens finish i allmänhet finns det dock mer att önska.

Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll
Lekplatsen innehåller rikligt med lekredskap.

Standard – 3

Det finns tre servicehus varav två är äldre och delvis slitna. Det tredje ligger mitt på campingen och är nytt och modernt. Här hittar man toaletter och duschar och ett jättestort välutrustat kök. I två av servicehusen finns tvättmaskiner, latrintömning likaså. Tömningsplatsen för fasta tankar består av en liten lucka i gräsmattan vid servicehuset närmast utfarten på campingen. Lekplatsen är välutrustad och badplatsen med bryggor och liten sandstrand är alldeles utmärkt.

Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll
Grönt gräs och lövträdsridåer präglar campingen.

Tillgänglighet – 3

Grönt gräs med massor av gula maskrosor, så ser campingområdet ut. Ivön är känd för sina stenmurar och även inne på campingen finns en sådan tvärs igenom platsen. Det är lätt kuperat men generellt kan man säga att tomterna är plana och lättillgängliga. Det finns två fina handikapptoaletter med dusch men att ta sig runt inne på campingens grusvägar och gräsmattor är kanske inte helt lätt. Det är dock enkelt att komma in i butik och restaurang men det är en liten backe mellan campingen och den byggnaden.

Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll
I campingens restaurang kan man njuta av utsikten över Ivösjön.

Allmänt – 3

Att ta sig med Sveriges gula landsvägsfärjor är charmigt och gratis, så också till Ivön. Det bästa med campingen är säkerligen badet när det är sommar och varmt. Du kan också hyra kanot eller cykel. Det finns dessutom en promenadslinga från stranden. Slutomdömet är: en typisk svensk sommarcamping vid en badplats.

Ivö Camping, Kristianstad: Färjan till svensk sommaridyll
Rulla till toppen