Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

Publicerad: 2022-02-28   Uppdaterad: 2023-04-18

Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

Läge – 3

Från Mariestad kör man rakt österut mot Töreboda. Därifrån är det väg 200 söderut och när man kommer fram till Fägre är det skyltat. Det är cirka elva kilometer från Töreboda till campingen som ligger längs med Göta kanal. Här är ingen sluss men dock en öppningsbar bro. Platsen är mycket vacker men det finns inte mycket vid sidan av som lockar förutom cykelbanor.

Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal
Vid Vassbacken är Göta kanal kantad av lövträd som gör platsen extra lummig och grön.

Service – 3

Full service har man under sommarlovet, då receptionen är öppen klockan 8–21. Kommer man på udda tid under för- eller eftersäsong finns det telefonnummer anslagna, så att man kan få anvisning om plats och betalningstillfälle. Restaurang och liten servicebutik finns och de båda följer receptionens öppettider. Servicehuset är välstädat. En vackert rödmålad scen av trä utanför receptionen var emellertid belamrad med järnstänger vilket gav ett ovårdat intryck.

Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal
Byggnaderna som rymmer reception och restaurang.

Standard – 4

Vid ena änden av den långsmala campingen ligger två röda servicehus. När man kommer in i dessa möts man av skinande vitt kakel och klinkers på golven. Köket har spisar, kylskåp, mikro och en liten matplats. Diskning kan även ske utomhus. Det finns tvättstuga och badtunna att hyra. Bra service för husbilar med tömningsplats och vatten. Snygg sopstation med källsortering.

Lekplatsen är mycket enkel men enligt vår broschyr som vi fick vid ankomsten, är det inritat en gratis hoppborg. Kanske används den när det inte är pandemi.

Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal
Rymliga tomter på grönt gräs väntar vid kanalen.

Tillgänglighet – 4

Att ta sig fram med rullstol är nog inget problem trots att vägarna är grusade. Här är plant och även enkelt att ställa upp fritidsfordonen. Platserna är för övrigt väl tilltagna och på välklippt gräs. I båda servicehusen finns handikappanpassade toaletter med dusch och skötbord. Reception och restaurang i marknivå.

Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal
Hemtrevligt utrustat med det mesta som ett kök ska ha.

Allmänt – 4

Wassbacken Café, Camping & Vandrarhem har gjord sig kända först och främst för sitt läge vid Göta kanal men också för sin goda standard och sina trevliga arrangemang. Du ska inte komma för sent på dagen, för under sommaren är det ofta fullbelagt. Midsommarfirandet och dragspelsstämman är extra populära och väldigt ofta är det gästande musikanter vid restaurangen.

Här finns cyklar, kanoter och trampbåtar att hyra och som vid alla anläggningar vid kanalen kan man cykla iväg åt två håll. Att trampa längs kanalen en sommardag är både socialt och en naturupplevelse. Det finns även minigolf och en badplats med en liten sandstrand.

Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal
Rulla till toppen