Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

Publicerad: 2022-06-20   Uppdaterad: 2023-04-18

I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

Läge – 3

Vid utfarten mot Västervik vid väg 33. Det är cirka två kilometer till Vimmerby centrum och ytterligare en till Astrid Lindgrens Värld. Cykelbanor finns åt flera håll. Att campingen heter Björkbacken är inte så konstigt för den ligger på en sluttning omgiven av riklig grönska.

Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld
Tomterna är gröna på Björkbackens Camping och prisbilden kan vara lite olika beroende på storleken

Service – 4

Detta är en ren sommaranläggning som i princip är öppen endast under skolornas sommarlov. Då är receptionen, som ligger i Karaktärshotellet, öppen dygnet runt. Det finns en liten servicebutik, Cajsas Café, där du kan köpa färskt bröd på morgonen. Lunchrestaurang vid hotellet finns också, och på kvällen är det en pizzeria vid äventyrsminigolfen och lekplatsen som gäller. Städning och yttre vård var väl okej.

Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld
Lekplatsen är riktigt välutrustad och här är det gratis att roa sig.

Standard – 4

Servicehuset har en liten annorlunda stil jämfört med traditionella sådana, men utbudet av faciliteter är klassiskt. Här väntar inte kakel och klinkers men väl stormönstrade tapeter, skojiga speglar och träbänkar. Tömningsplats för husbilar och en riktigt fin tvättstuga kan bockas av. Lekplatsen är mer än bra utrustad.

Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld
Äventyrsminigolf är alltid populärt när man är på campingsemester.

Tillgänglighet – 4

Gröna gräsytor och rikligt med busk- och trädridåer utmärker campingområdet. De flesta platserna är både plana och enkla att parkera på. Duschrum såväl som toalett för handikappade samt skötrum för barn finns. Eftersom platsen ligger i en backe kan det var lite knivigare att fara runt med rullstol, men en slinga på campingen är asfalterad.

Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld
Skojiga speglar och stormönstrade tapeter var ett lite annorlunda inslag i servicehuset.

Allmänt – 4

Detta är säkert en populär camping för barnfamiljer som far till Vimmerby för att besöka Astrid Lindgrens Värld. Man får förvisso ta bilen till detta nöje men väl tillbaka på campingen kan leken fortsätta fram till läggdags. För 200 kronor extra (gäller två vuxna och två barn under hela vistelsen) får en familj tillgång till ett stort område med tempererade pooler. Lekplatsen är emellertid gratis.

Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld
Den härliga poolanläggningen ingår inte i priset, som dock är ganska rimligt om man är en familj som stannar mer än en dag.
Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld
Rulla till toppen