Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

Publicerad: 2022-08-19   Uppdaterad: 2023-04-18

En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

Läge – 4

I Hälsingland cirka fem mil söder om Sundsvall ligger Sörfjärden alldeles ute vid Bottenhavet.

Ett pittoreskt samhälle med röda hus och prunkande trädgårdar. Från campingen är det 500 meter till havsbadet som består av en två kilometer lång sandstrand och kristallklart vatten. Samma antal meter är det till trevliga ”Den Lilla Sjökrogen” som är större än sitt namn och mycket populär. Två kilometer är avståndet till 18-håls golfbana och padelbana.

Sörfjärden – toppenbra sommarcamping
Badet är fantastiskt med vit sandstrand och kristallklart vatten.

Service – 4

Campingen, som är en välordnad anläggning, är öppen tre månader under sommaren och då är också receptionen bemannad 08.00–21.00 varje dag. Det finns en liten butik samt en servering med enklare rätter. Fri wifi.

Sörfjärden – toppenbra sommarcamping
Vacker vy längs promenaden till havsbadet.

Standard – 4

Det är glädjande att det byggs nya campinganläggningar och detta är ”nästan” en sådan, för den stod klar 2017. I anslutning till receptionen ligger butiken och serveringen med stor matsal och tv-hörna.

Servicehuset innehåller traditionell service och frånvaron av nycklar, koder eller duschmynt uppskattar vi. Här är allt tillgängligt och varmvatten ingår. Det är fräscht men samtidigt går det inte att låta bli att undra över tvättrännan utanför toaletterna. Känns helt fel med en ”kompanitvätt” i ett modernt servicehus. Köket är stort och har allt som behövs, tvättstugan likaså. Bra serviceanläggning för husbilar och trevlig lekplats för de yngre barnen.

Sörfjärden – toppenbra sommarcamping
Matsalen i anslutning till serveringen är också ett tv-rum.

Tillgänglighet – 4

Det är enkelt att komma in med rullstol i alla byggnader. Handikapptoaletten har dusch och det har även skötrummet för småbarn. Fina asfalterade gator och ett plant område. Det finns 108 elplatser och man kan välja mellan att stå på gräs eller på en grusad plats med träaltan framför.

Sörfjärden – toppenbra sommarcamping
Full fart vid receptionen och butiken.

Allmänt – 4

Efter alla år av resor i Sverige har vi sagt att ostkusten är underskattad, nu säger vi det igen. I Sörfjärden hittar du en fantastiskt trevlig liten camping som är prisvärd och inkluderar ett havsbad som slår det mesta.

På campingen finns också boulebanor och minigolf.

Sörfjärden – toppenbra sommarcamping
Modernt och ändamålsenligt kök.
Sörfjärden – toppenbra sommarcamping
Rulla till toppen