Osby Camping: Mysigt vid insjön

Publicerad: 2022-09-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

Läge – 4

Osby ligger i norra Skåne vid väg 23. Campingen är skyltad och man hittar den i utkanten av samhället vid Osbysjöns östra sida. Till centrum är det knappt två kilometer via gång- och/eller cykelbana. Själva campingplatsen är belägen längs med sjön och är omgiven av lövskog.

Osby Camping: Mysigt vid insjön
Härligt bad med grunt vatten och sand för de yngsta, och när sommaren kommer läggs bryggan ut för de simkunniga.

Service – 3

Om du kommer till campingen när receptionen är stängd finns det tydliga anvisningar om hur du tar dig in. En liten folder om anläggningen visar var service finns. Under sommaren kan du beställa frukostbröd, fast öppningstiden klockan 9 känns lite väl sen. Området ser vårdat ut vid vårt besök, både utom- och inomhus. Butiken innehåller ett bassortiment av livsmedel.

Osby Camping: Mysigt vid insjön
Osby Camping har bara ett hundratal platser men håller god service med en liten butik.

Standard – 3

Det finns fyra små röda hus ute på området och i dessa finner man duschar, toaletter, kök, tvättstuga och bastu (som är gratis att använda). Det finns bra platser för tömning av latrin och fasta tankar, liksom välordnade, diskret placerade sopkärl med källsortering. Barnen har ett eget samlingsrum. 

Osby Camping: Mysigt vid insjön
En bra camping har minigolfbanor.

Tillgänglighet – 3

Campingen är byggd i terrasser vid sluttningen ner mot sjön. Visst finns det plana platser också, men flera av dem kräver hjälpmedel för att komma i våg. Alla står på gräs och vägarna är belagda med asfalt/grus. Att ta sig fram som handikappad är förstås svårare i en backe än på plant underlag, men vi såg personer som promenerade med rollatorer. Handikapptoalett med dusch finns och likaså separat skötrum.

Osby Camping: Mysigt vid insjön
Nyrenoverat kök gör det trivsamt till och med att diska.

Allmänt – 4

Det är lätt att förstå att det ofta blir fullbelagt på Osby Camping, för detta är en trivsam plats. Familjevänligt bad, det vill säga både sandstrand och brygga. En välutrustad lekplats och grillplatser på stranden. Nära till motionsspår.

I närheten hittar man även kända utflyktsmål som Lekoseum och IKEA i Älmhult (25 km). I gamla Briofabrikens lokaler kan barnen numera se gamla leksaker men framför allt kan de leka själva. IKEA:s museum berör varje vuxen svensk och här finns också en intressant outlet. Sist men inte minst, det är gratis fiske i sjön.

Osby Camping: Mysigt vid insjön
Rulla till toppen