Fossen Camping: Vid hav och klippor

Publicerad: 2022-10-13   Uppdaterad: 2023-04-18

En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

Läge – 4

Från E6:an tar du av vid avfart 96 mot Lysekil, sedan följer du väg 161 cirka 16 kilometer tills det kommer en campingskylt till höger. Efter tre kilometer på en mindre väg är du framme vid Fossen Camping som
ligger på en sluttning ner mot Gullmarsfjorden. Därifrån är det runt två mil till Uddevalla och drygt en till Lysekil.

Fossen Camping: Vid hav och klippor
Stegar och trampolin hjälper badsugna att komma ner i havet. Det finns en liten sandstrand för små barn.

Service – 3

Öppettiderna i receptionen och butiken är varierande men de öppnar aldrig före klockan 9 på morgonen. I senaste laget om man vill köpa frukostbröd som bakas varje dag. Det finns en del baslivsmedel i butiken och det går att beställa såväl komplett frukost som en räkmåltid.

Familjen som driver anläggningen är aldrig långt borta och kommer du utanför receptionstiden finns ett telefonnummer att ringa. Städningen är okej, men underhållet har en del övrigt att önska. Bra broschyr och vänligt bemötande vid ankomsten.

Fossen Camping: Vid hav och klippor
Stora gräsytor och lummig inramning är signifikativt för campingen.

Standard – 2

Vid en första anblick ser de båda vitmålade servicehusen ganska fräscha ut, men vid närmare inspektion finner vi en hel del skavanker. Har säkert varit flott en gång i tiden, men åren har tagit ut sin rätt. Det finns dock duschar, toaletter, bastu, tvättstuga och kök med mikrovågsugn samt diskplatser. Med andra ord det mesta av den service som förväntas på en camping.

Fast ingen serviceplats för husbilar, ingen wifi och svårt att få in tv-kanaler gällde vid vårt besök 2021. Lekplatsen är utrustad med hoppkudde, gungor, volleybollnät och fotbollsmål.

Fossen Camping: Vid hav och klippor
Utomhusdisk är trevligt på sommaren, men den här gammaldags rännan var inte vidare praktisk.

Tillgänglighet – 3

Det är en stor anläggning med cirka 300 tomter. För tillfälliga gäster finns ett hundratal platser avsatta och av dessa har 50 el. Det är inte svårt att nå platserna men en del kan upplevas som lite ojämna. Vägarna är i huvudsak asfalterade. I varje servicehus finns handikapptoalett med dusch och skötbord. Det är en handikappramp till receptionen/affären.

Fossen Camping: Vid hav och klippor
Glasbehållare och en container var vad sopstationen bestod av. En liten avskärmning hade känts trevligt.

Allmänt – 3

Camparnas paradis står det i Fossens egen broschyr och det kan säkert stämma att många tycker så. Närheten till salta bad och klippor, egen båtbrygga och en storslagen natur bidrar säkerligen till detta. 

Personalen verkar trevlig och tillmötesgående och i butiken finns det nödvändigaste och framför allt glass. För detta känns som en ren sommaranläggning. Det är gott om trevliga utflyktsmål inom bara ett par mils radie. Helt enkelt en lugn och prisvärd, havsnära camping.

Fossen Camping: Vid hav och klippor
Rulla till toppen