Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

Publicerad: 2022-11-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

Läge – 3

Mosjöns Camping & Stugby ligger utmed E4:an ett par mil norr om Örnsköldsvik, strax innan du är framme i Husum. Här ser du inte Bottenviken även om den är nära – men den lilla Mosjön ger liv åt platsen.

Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg
Smidigt med en bra camping nära vägen.

Service – 4

Receptionen/butiken är öppen klockan 10–20 alla dagar men under högsäsong i juli gäller 09–22. Bredvid ligger en pizzeria som har terrass med utsikt över sjön. Fri wifi. Det är många fina blomsterplanteringar runt byggnaderna. Städning inomhus görs en gång mitt på dagen vilket ibland kan upplevas som något för snålt när det är mycket folk.

Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg
Snyggt och prydligt med fina blommor framför
receptionen.

Standard – 3

Servicehuset är inte direkt nytt och dessutom enkelt inrett, men fyller samtidigt sin funktion. Tre duschar och lika många toaletter på dam- respektive herrsidan. Det är duschar som du kan byta om i och du kan stänga om dig. Köket är välutrustat med trevlig inredning. Både affären och receptionen är fräscha. Det finns serviceplats för husbilar och separat plats för latrintömning.

Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg
Ingen fara om du glömt något, affären har bra sortering.

TIllgänglighet – 4

De 58 tomterna är utspridda. Merparten ligger emellertid vid sjön och faktiskt ganska skyddade från trafikbullriga E4:an. Det är i huvudsak plant och inga problem att ta sig in på platserna. Det går utmärkt att komma in i reception/butik och servicehus med rullstol. Separat handikapptoalett finns men denna har inte dusch. Campingvärden säger att det brukar gå bra att ta in rullstolar i de ordinarie duscharna.

Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg
Idag är det inte badväder men här kan vara riktigt livat när solen värmer.

Allmänt – 3

Campingen ligger i närheten av både Höga Kusten och Örnsköldsvik. Det finns inte så mycket att göra på själva anläggningen. Du kan promenera ett stycke längs sjön och av den sträckningen är cirka 400 meter handikappanpassad.

De nya minigolfbanorna är givetvis en trevlig förströelse och är det fint väder är badet inne på anläggningen väldigt populärt. Detta är för övrigt en alldeles utmärkt plats att övernatta på.

Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg
Rulla till toppen