Värnamo camping: Både skog och stad

Publicerad: 2022-12-05   Uppdaterad: 2023-04-18

En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

Läge – 5

Om du kommer på E4:an tag av vid avfart 85 och följ väg 127 mot centrum, sedan är det bara att köra tills campingskylten dyker upp. Från campingen är det gång- och cykelbana till centrum som man enkelt
promenerar till på fem minuter. Alldeles utanför anläggningen ligger Prostsjöns badplats och ån Lagan flyter stilla längs med campingen och utmed gångbanan ända in i hjärtat av Värnamo.

Värnamo camping: Både skog och stad
En enkel receptionsbyggnad som dock fungerar väl under den korta perioden som campingen är öppen.

Service – 4

Från 10 juni till och med 15 augusti är receptionen öppen klockan 8–22 och det gäller även den lilla campingbutiken. Vi upplever att det är mycket välstädat både ute och inne. Du har fri wifi och du kan köpa frimärken och lämna din post. Kanotuthyrningen är mycket populär och det går att paddla på Lagan eller Prostsjön. Vi noterar dessutom en bra campingbroschyr som innehåller en stadskarta. Tillmötesgående personal.

Värnamo camping: Både skog och stad
Direkt utanför anläggningen hittar campinggästerna en bra badplats vid Prostsjön.

Standard – 3

Detta är en ren sommaranläggning och, som vi ofta uttrycker det, en klassisk lite gammaldags svensk camping. De röda servicehusen rymmer vad man behöver: duschar, toaletter, tvättstuga och kök. I det sistnämnda finns förutom diskplatser även kokplattor, mikrovågsugn, ugn samt kyl/frys. Det är slitet men städat och i ordning. Serviceplatta för husbilar och en liten lekplats för de allra yngsta finns också.

Värnamo camping: Både skog och stad
Äventyrsminigolf är ett modernt inslag på den annars lite gammaldags campingen.

Tillgänglighet – 2

Campingområdet är en tallskogsdunge omgiven av lövskog på den ena sidan och ån Lagan på den andra. Det är riktigt naturskönt och faktiskt relativt plant och lättillgängligt, men man får se upp för tallarna. Platserna är väl märkta. Körbanorna är hårda och det är troligtvis inga problem att ta sig fram med rullstol eller barnvagn. Det finns separat handikapptoalett med dusch. Ramp finns till receptionen, men det är lite knivigt att ta sig in i köket för den som inte kan gå.

Värnamo camping: Både skog och stad
Köket har ingen lyx men det är ändå välutrustat.

Allmänt – 4

Det här är ett alldeles utmärkt val för övernattning om du reser längs E4:an söderut eller helt enkelt vill besöka Värnamo. Ett morgon- eller kvällsdopp i Prostsjön eller en runda på äventyrsminigolfen är väl inte så tokigt? Att ha fem minuters promenad till centrum innebär också att gästerna har alla typer av butiker och restauranger inom räckhåll.

De viktigaste sevärdheterna utanför staden är Store Mosse och High Chaparral, en naturupplevelse respektive ett häftigt familjeäventyr. Mindre kända är omgivningarna runt den närbelägna sjön Rusken som vi valt att berätta mer om på sidan 68.

Värnamo camping: Både skog och stad
Rulla till toppen