Malung Camping – mötesplatsen

Publicerad: 2023-01-31   Uppdaterad: 2023-04-18

I Malung möts E45 och riksväg 66 men allra mest är orten en mötesplats för människor. Dansbandsveckan och Skinnarspelen är vida kända men hit kommer man också för att gå på marknad, fira en riktig Dalamidsommar eller delta i visfestival. Vi har emellertid kollat hur det är att bo på campingen..

Läge – 4

Mellan Vansbro och Sälen där vägarna E45 och 66 går samman. I Malung har en liten sjö, Bullsjön, bildats av Västerdalälven. Mellan älven och sjön ligger i sin tur campingen omgiven av frodig grönska. Det är 800 meter till centrum där du har det mesta av service som exempelvis apotek, Systembolaget, affärer och restauranger.

Malung Camping – mötesplatsen
I receptionen finns även glass och kioskvaror.

Service – 4

Detta är en helårsöppen anläggning. Under sommaren är receptionen bemannad klockan 8–20 varje dag. Där finns också kioskvaror samt ett stort utbud av turistbroschyrer för trakten. Personalen hjälper gärna till med information. Det är välvårdat både inom- och utomhus. Fri wifi, bra campingbroschyr med viktiga telefonnummer noterar vi också.

Malung Camping – mötesplatsen
Isabel är en av de trevliga flickorna som arbetar i Turistbyrån som förlagts till campingens reception.

Standard – 3

Två stora röda byggnader är navet på campingen. På baksidan av receptionshuset finns köket med diskplatser och spisar/ugnar av lite äldre modell. Här kan gästerna även nyttja en trevligt inredd matsal som inkluderar tv och två fåtöljer. Nästa byggnad rymmer övrig service och vi ser att duschanläggningen är av modell äldre där man byter om kollektivt, fast det är ett draperi framför duschen. Öppna kärl för sanitetsbindor känns mindre bra.

Bättre ordnat är det för sophantering som ryms i ett slutet rum där olika behållare står prydligt uppställda för sortering. Även utanför har de gjort en lite avskild plats för tömning av fasta tankar. Tvättstuga finns att hyra.

Malung Camping – mötesplatsen
En camping med självaktning har förstås bangolf och då ska banorna vara rena och fina som här.

Tillgänglighet – 4

Campingområdet är stort och flackt och de 110 tomterna med el är väl tilltagna. Körbanorna är i huvudsak asfalterade och det är ramp till såväl reception som handikapptoalett. Vid den sistnämnda finns dusch och skötbord.

Malung Camping – mötesplatsen
Närheten till Västerdalälven och Bullsjön ger liv åt campingen.

Allmänt – 4

Det här är ingen lyxig anläggning, men en alldeles utmärkt bra plats att övernatta på. Är det fint sommarväder vill du kanske stanna längre. Här finns härliga bad både i Bullsjön och i kommunens stora uppvärmda pool som ligger i anslutning till campingområdet. Minigolfanläggningen ser välskött ut. Utbudet av aktiviteter är rejält: kanot, SUP-board (Stand Up Paddle), trampbil, padelbana och cyklar går att hyra. 40 kronor för en dag vid poolen eller en omgång bangolf är riktigt humant.

Malung Camping – mötesplatsen
Rulla till toppen