Nybrostrand: Porten till Österlen

Publicerad: 2023-03-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Vit sandstrand så långt ögat når. Ja, så kan den svenska sydkusten beskrivas. Här vid porten till Österlen har vi besökt Nybrostrands Camping som vi granskar lite extra.

Läge – 4

Cirka sju kilometer öster om Ystad. Bara en liten sandvall skiljer campingen från havet och stranden. In till staden går det cykelbana längs den stora kustvägen såväl som utmed havet.

Ystad Golfklubb ligger rakt över vägen. Livsmedelsbutik och pizzeria i Köpingebro cirka två kilometer bort.

Service – 3

Receptionen är bemannad klockan 08.00–20.30 varje dag under sommarlovet. Det finns kiosk som bland annat har nybakat bröd på morgonen. Kommer du på annan tid uppmanas du att ta plats för att betala nästa dag. Toaletterna är alltid öppna och i receptionen noterar vi en hjärtstartare. Städningen verkar god både ute och inne.

Nybrostrand: Porten till Österlen
Vill man slippa matlagning kan man passa på att handla av den ambulerande Thairestaurangen.

Standard – 3

Sedan 1968 har Köpingebro IF arrenderat campingen, så anläggningen har några år på nacken. De tre servicehusen är av olika årgång. Det bästa är riktigt fräscht med kakel och klinkers, det näst bästa är lite slitet, men helt okej medan det äldsta endast har toaletter och en diskplats utomhus.

Bra tillgång till toaletter, duschar och kök i servicehusen. Sopor slängs i en container. Det finns ingen servicestation för husbilar, däremot en plats för latrin-tömning.

Nybrostrand: Porten till Österlen
I den charmiga receptionen träffar vi Amelie som har ett roligt sommarjobb.

Tillgänglighet – 4

Campingen sträcker sig över ett långsmalt område längs med havet och platserna varierar i storlek. De är dock väl markerade och lättillgängliga. Det finns handikapptoalett med dusch och ramp in till receptionen. Hårda grusvägar att köra på och hela campingområdet är plant.

Nybrostrand: Porten till Österlen
Kanske är detta vårt lands finaste badstrand.

Allmänt – 4

Det torde vara två anledningar som sticker ut vid valet av den här campingen. Den ena är förstås att det bara är några steg till havet och stranden. Den andra är närheten till golfanläggningen. Då och då kommer en rullande restaurang som säljer thaimat och på golfrestaurangen rakt över landsvägen kan du äta dagens rätt eller à la carte.

Det finns ingen lekplats på campingen – bara en röd liten lekstuga. Närheten till Österlen med sevärdheter som Ale Stenar och Dag Hammarskjölds Backåkra är förstås ett plus. Att det endast finns 128 campingtomter gör att det blir ganska lugnt och familjärt.

Nybrostrand: Porten till Österlen
Rulla till toppen