Campingkollen: Barnvänligt vid Luhrsjön

Publicerad: 2023-04-05   Uppdaterad: 2023-04-18

Sverige är en skattkammare av små campingplatser vackert belägna vid en insjö. En god representant för denna skara är Luhrsjöbadens Camping i Skåne. När sommaren är som bäst torde detta vara en drömplats, särskilt för en barnfamilj.

Läge – 3

I norra Skåne i Hässleholms kommun. Närmaste samhälle är Hästveda (tre kilometer bort, där finns det livsmedelsbutik) varifrån det är skyltat till Luhrsjön och dess bad som ligger i direkt anslutning till campingen.

Service – 3

Detta är en liten camping och receptionen öppnas först klockan 10 under sommaren. Kommer ni när det är obemannat finns det ett angivet telefonnummer att ringa, och campingvärden är inte långt borta. Det verkar vara ordning och reda. Städningen av servicehuset är emellertid ordinär. Vid badplatsen noterar vi kiosk och enklare restaurang som tycks vara öppen mest när det är badsäsong. Fri wifi.

Campingkollen: Barnvänligt vid Luhrsjön
En mycket lummig och grön camping.

Standard – 3

Det första gula huset vi ser är receptionen och här finns det ett rikt utbud av turistbroschyrer och kartor över Hässleholm och Skåne. Även böcker för de som glömt läsningen hemma.

Samma färg har det andra huset som är serviceanläggningen. I det hittar ni duschar och toaletter men också kök och tvättstuga. Det är enkelt och en aning slitet men fyller absolut sin funktion. I ett rum står ett pingisbord. Serviceplats för husbilar och en prydlig anläggning där du källsorterar dina sopor finns också.

Campingkollen: Barnvänligt vid Luhrsjön
Luhrsjön erbjuder ett härligt insjöbad med rent och klart vatten.

Tillgänglighet – 4

Campingen består av gräsytor. Det är inga problem att hitta sin plats eller att komma in på den, men marken är knölig och det lutar en hel del på sina ställen. Under den här rubriken bedömer vi även handikappanpassningen vilken är god här. Separat handikapptoalett med dusch. Asfalterade gång- och körbanor. Till och med en asfalterad gång som avslutas med en ramp ner i sjön. Handikapp-anpassad badplats drar upp betyget.

Campingkollen: Barnvänligt vid Luhrsjön
Receptionen som också är en lokal liten turistbyrå.

Allmänt – 3

Hästveda är ingen turistmetropol och förtjänsten med denna camping är tveklöst det fina
insjöbadet samt att det är välordnat med bryggor och hopptorn. Den långgrunda delen är väl inhägnad och ytterst barnvänlig. Härlig sand att leka med på stranden samt utrymme för beachvolleyboll, strandtennis, stor lekplats, fotbollsplan och minigolf. Vattnet är känt för sin goda kvalitet. Dessutom finns kanotuthyrning.

Campingkollen: Barnvänligt vid Luhrsjön
Rulla till toppen