Ekenäs camping: Liten men naggande god

Publicerad: 2023-06-08   Uppdaterad: 2023-06-08

Kanske en sliten fras, men på Ekenäs Camping passar den in. En lite annorlunda anläggning med närhet till populära turistattraktioner.

Läge – 4

I Ronneby som ligger i hjärtat av det vackra landskapet Blekinge vid Hanöbukten. Från stadens centrum följer du Ronnebyån mot hamnen och skyltningen mot Ekenäs, cirka fem kilometer. På vägen passerar du anrika Ronneby Brunn med hotell, restaurang, äventyrsbad och ljuvlig park. Det finns även golfbana längs vägen. Campingen ligger i anslutning till Ekenäsbadet vid havet.

Badet vid campingen verkar bra för alla åldrar.

Service – 3

Under sommarlovet är receptionen bemannad klockan 8–19 (detta är en plats som ger många Ronnebyungdomar feriearbete). Vi blev väl mottagna och städningen sköttes utmärkt bra. Kommer du på en udda tid finns ett telefonnummer att ringa, och på så vis får du också en kod till ett nyckelskåp som förvarar nycklar till servicehuset. Ekenäs har ingen affär utan bara en kiosk på campingen. Stadsbussen stannar vid anläggningen och där finns även en brevlåda.

Receptionen är enkel och gör kanske sin viktigaste insats som glasskiosk när sommarvärmen är som hetast.

Standard – 3

Servicehuset är ändamålsenligt med en bra tvättstuga och ett välutrustat kök. Den sanitära avdelningen är så kallad unisex, det vill säga gemensam för damer och herrar. Fyra toaletter och lika många duschar med dörr att stänga om sig. 

För övrigt finns latrintömning, vattenpost och sopcontainer/glastunnor. Ingen tömningsplats för fasta tankar. För barnen gungor och fotbollsmål (på sand) vid badstranden.

Fräscht och välutrustat kök.

Tillgänglighet – 4

Tomterna är tydligt markerade samt rymliga och plana. Det är asfalterat på körvägen när du rullar in på campingen. Ramp till receptionen och handikapptoaletten underlättar för rullstolsburna. Det är även dusch på handikapptoaletten som du får be om särskild nyckel till.

Turen till Karön tar bara fem minuter men det är en utflykt värd besväret.

Allmänt – 4

Ekenäs med sitt havsbad är en mycket naturskön plats i utkanten av Ronneby. Campingen ligger öppet som om den vore en del av badplatsen. Tack vare att den bara har ett fyrtiotal platser och trevliga omgivningar blir den ett mysigt stopp och därtill mycket prisvärd. Ett besök på Ronneby Brunn är ett måste och en båttur, fem minuter, till Karön är inte fel en solig sommardag. Där finns välbevarade trävillor i så kallad schweizerstil från sent 1800-tal, badplats och trevlig strandpromenad (dock ej handikappanpassad). 

Närbelägna restauranger hittar du vid gästhamnen i Ekenäs och även på nämnda Karön.

Rulla till toppen