Våxtorps Camping & Stugby: Grön familjecamping

Publicerad: 2023-07-10   Uppdaterad: 2023-07-09

Ibland vill vi campare ha shopping, krogar och puls, ibland är det nog med bara vacker natur. Om ni väljer det sistnämnda – lägg Våxtorp i Halland på minnet.

Läge – 3

Vid väg 24 mitt emellan Laholm och Örkelljunga. Tre kilometer söder om Våxtorp ser ni skylten – ”Camping en kilometer”. Väl framme möts ni av gröna buskar och gräsmattor samt av fyra, små skogstjärnar. Största förtjänsten med dem är nog fisket men i den ena kan besökarna även ta sig ett dopp. ICA Nära i Våxtorp är närmaste livsmedelsbutik och till fin badstrand vid Laholmsbukten är det cirka 15 kilometer. Där hittar ni välkända orter som Båstad och Mellbystrand.

Våxtorp innehavarna
Maritha och Kenny Andersson har drivit sin camping i 25 år och det märks att de trivs med sitt arbete.

Service – 4

Receptionen är öppen klockan 10–17 med lunch 12–13. Men gästerna kan alltid ringa och få snabb hjälp. Vid denna plats finns en liten minibutik med bland annat drycker och glass. Skånska dagstidningar finns för gratis läsning. I ett allrum i servicehuset noterar vi ett minibibliotek samt tv. Fri wifi gäller. Campingen drivs av en familj och det känns som om att vi gäster bor i en trädgård, så välansade är grönytorna och blommorna i krukorna.

Våxtorp Camping en oas
Våxtorps Camping är en grön oas mitt i naturen.

Standard – 4

Såväl huvudbyggnaden som uthyrningsstugorna är fräscha och byggda i allmogestil. 

I det stora huset finns receptionen, stort allrum och kök. Det senare är välutrustat med spisar, mikro, diskplatser, kaffebryggare, vattenkokare, kylskåp och frys. Flera familjebadrum finns också.

I ett miljörum sorterar gästerna sopor och för gråvatten och latrin gäller anvisad plats. Däremot har man ingenstans att tömma fasta tankar.

Våxtorp Camping allrum
Trevligt allrum skapar hemkänsla.

Tillgänglighet – 4

Det är lätt att ta sig in i receptionen med rullstol och campingen har ett handikappbadrum med dusch och skötbord. Vägarna på området är grusade men fasta. De 70 campingtomterna är utspridda på ett stort område så alla har gott om plats. Det är lättillgängligt och i huvudsak plant.

Våxtorp Camping laddare
Mycket framsynt med laddningsstolpar för elbilar.

Allmänt – 5

Det är inte bara skogen och gräset som gör denna plats grön utan också viljan att tänka på vår miljö. 500 kvadratmeter solceller producerar ström till anläggningen. Utanför varje stuga sitter en luftvärmepump och i miljöhuset är det även plats för sopsortering. Två laddningsstolpar på parkeringen underlättar för gäster med elbilar. Fiskekort säljs och besökarna kan även hyra bastu och badtunna. För de yngre? Två små lekplatser, fotbollsplan samt den trevliga fotbollsgolfen med tolv banor. 

Slutsummeringen blir: en familjär stämning råder på denna mycket välvårdade camping.

Våxtorp Camping faktaruta
Rulla till toppen