Campingkollen: Kungsvik camping – prisvärt och badvänligt

Publicerad: 2023-08-02   Uppdaterad: 2023-07-30

Bara några steg från Kosterhavets Nationalpark och med utsikt mot ett antal norska skärgårdsöar finner du Kungsvik Camping som erbjuder salta bad med sandstrand. Inte helt vanligt i detta klipprika landskap.

Läge – 4

Fortsätt E6:an norrut från Strömstad och tag av mot Lökholmen vid avfart 113. Sedan följer du skyltningen mot Kungsbäck, Lökholmen och slutligen Kungsvik Camping. Härifrån är det knappt två mil till Strömstads centrum och samma avstånd till Halden i Norge. Och du är så långt västerut som det är möjligt att komma i Sverige. Det är mycket naturskönt i omgivningarna. 1,5 kilometer till en restaurang och 1,2 kilometer till servicebutik med grillkök på Lökholmens Camping.

Kungsvik camping skylt
Kungsvik Camping känns lite gammaldags men har också åtskilliga år på nacken.

Service – 3

Campingen är öppen maj–augusti och campingvärden som bor bredvid receptionen kommer närhelst du ringer på klockan. Det finns dagligen nybakade frallor och wienerbröd att köpa. Dessutom har de glass, godis och dricka till försäljning. Har någon glömt sin hink och spade, löses problemet i receptionen. Anläggningen ägs av säsongsgästerna som hjälps åt med skötseln.

Kungsvik camping reception
Vid receptionen finns både en klocka att ringa på och ett telefonnummer för kontakt.

Standard – 3

Detta är en sommaranläggning och servicehuset är inte vinterbonat. Här finns duschar, toaletter, ett välutrustat kök och även tillgång till tvättstuga. En enklare plats för latrintömning och gråvattenbehållare, men ingen plätt för tömning av fasta tankar.

En liten lekplats för de yngsta barnen med nya fräscha redskap. Utomhuspingis (med förhoppning om vindstilla väder).

Kungsvik camping kök
Lite annorlunda campingkök men välutrustat och prydligt.

Tillgänglighet – 3

En liten landsväg går mellan badplatsen och campingen som sluttar en aning. Det är dock inga problem att komma in på anvisad plats. Hårda körvägar som är lätta att ta sig fram på bland de 100 tomterna. Dessvärre kommer varken rullstolsburna eller de med barnvagn in i receptionshuset. Handikapptoaletten (där det även finns dusch) kräver separat nyckel. 

Kungsvik camping strand
Badplatsen är mycket populär, att hitta en sandstrand är inte helt vanligt i Bohuslän.

Allmänt – 3

Vill ni njuta av Bohusläns natur, salta bad och ha lugn och ro är Kungsvik ett riktigt bra alternativ. Vi är osäkra på om detta är en anläggning för en tonårsfamilj. Har ni emellertid små barn som nöjer sig med att bygga sandslott, bada och fiska krabbor är det ett bra och prisvärt ställe. Gissar att ni betalar hälften så mycket här som på de välutrustade anläggningarna söder om Strömstad.

En utflykt till närliggande Halden eller Fredrikstad i Norge kan varmt rekommenderas.

Kungsvik camping fakta
Rulla till toppen