Tokenäs camping: Prisvärd

Publicerad: 2023-08-30   Uppdaterad: 2023-08-29

Tokenäs är en äkta svensk sommarcamping. Belägen på solsäkra Ölands norra udde och med härliga bad på andra sidan vägen. Helt enkelt ett toppenställe under sommarens högsäsong.

Tokenäs camping väderkvarn
Så här ska det se ut när man campar på Öland. 

Läge – 5

Kör över Ölandsbron, fortsätt mot Borgholm och vidare norrut mot Byxelkrok. Efter cirka nio mil svänger ni vänster i en rondell, mot Enerum. Ytterligare sex kilometer senare är ni i Byxelkrok. Från campingen är det gång- och cykelbana (max 1 km) till Byxelkroks hamn där det finns restauranger, livsmedels- och fiskbutik samt mängder av röda bodar fyllda med trevliga prylar. Havet med härligt bad har ni precis utanför campingen.

Service – 4

Receptionen är öppen klockan 8–19 alla dagar och kommer ni på annan tid finns ett väl synligt telefonnummer att ringa. Det går alldeles utmärkt att beställa nybakat bröd till nästa morgon. Fri wifi samt cykeluthyrning. Städningen, både ute och inne, var bra vid vårt besök.

Standard – 3

Receptionen är enkel och ni betjänas utomhus fast under tak. Ett av servicehusen är av lite äldre modell och har duschar där gästerna får byta om utanför. I detta hus ryms också ett enklare kök med spis, mikrovågsugn och diskplatser. Dessutom finns det ett särskilt rum med bara diskplatser. 

Tokenäs camping
Fin fiskbutik och fiskrestaurang hittar du i hamnen.

Tvättstuga kan hyras. I det andra servicehuset ryms duschar och toaletter av modernare slag. Latrintömning finns på två ställen, tömning av fasta grå-vattentankar hänvisar de till hamnen. Komplett källsortering av sopor, bakom prydligt rödmålade plank noterar vi också.

Tillgänglighet – 3

Campingen består av två avdelningar, den ena fylld med stora gröna ekar medan den andra har en öppen platt gräsplan. Du som är rullstolsburen ska be att få stå på den sistnämnda delen för i anslutning till denna finns både toalett och dusch där det är lätt att ta sig in.

Tokenäs camping
Öländska stränder när de är som bäst.

Allmänt – 4

Detta är en trevlig lite gammaldags camping med ett fantastiskt läge. Här finns en väl tilltagen lekplats för de yngre barnen men även träningsredskap för de äldre samt pingisbord. Under sommaren sjuder stranden av liv och i hamnen finns många restauranger samt ett klassiskt café och en grill-kiosk. Stor minigolfanläggning.

Vi rekommenderar en båtutflykt till Blå Jungfrun, och till Oskarshamn går det färja. Det kanske mest populära är att utforska Ölands nordligaste naturreservat till fots eller med cykel. Fina bad i kristallklart vatten med såväl sten som sand.

Tokenäs camping faktaruta
Rulla till toppen