Campingkollen: Grisslehamn – i hjärtat av Roslagen

Publicerad: 2023-10-03   Uppdaterad: 2023-10-02

Roslagspärlan Grisslehamn är känd för sin hamn med färjetrafik till Eckerö på Åland. Den marina campingen är av stor betydelse för turisterna här, och på sommaren är de många.

Läge – 5

Mellan Norrtälje och Öregrund/Östhammar hittar du Grisslehamn längst upp på Väddös norra spets. Campingen ligger vid havet och till färjeläget är det cirka 500 meter. Rikligt med restauranger/caféer i närheten och även en livsmedelsbutik.

Grisslehamn kafé
Ett trevligt café på vägen till hamnen.

Service – 3

Receptionen ligger 100 meter innan besökarna kommer fram till campingen och på högsommaren är här öppet dagligen klockan 9–21. I anslutning till receptionen finns en välsorterad servicebutik. 

Vård av anläggningen och städning ingår, fast med den saken var det allt si och så. Men hjärtstartare och tillgänglig förbandslåda var i varje fall bra.

Grisslehamn reception
Full rulle utanför receptionen som också servar ställplatsen vid gästhamnen.

Standard – 3

Det finns tre röda byggnader inne på campingen. De andas 70-tal och håller inte så hög klass – men fungerar. Köket i det ena huset är däremot upprustat och välutrustat. Där finns också plats för gemenskap och en tv. Campinggästerna tömmer fasta tankar vid infarten till området och i Marinans stora hall är det en anvisad plats för tömning av latrin. En gungbräda och en gungställning utgjorde lekplatsen.

Grisslehamn Eckerölinjen
Att ta en tur med Eckerölinjen till Åland är alldeles gratis om ni bor på campingen. Utan bil förstås.

Tillgänglighet – 3

Det är cirka 100 tomter och dessa är fördelade på flera olika ställen inne på campingområdet. De flesta består av grus, några är i terrasser uppe på kullen och andra utmed havet. Modellen för tomternas placering är trevlig och de är generellt lättillgängliga – även om en del är stora och en del är små. Miljön vid en marina är som den är, lite bråte här och var.

Om du är rullstolsburen är det kanske bra att välja en annan camping. Efter att ha ställt frågan till tre receptionister, och ett antal misslyckade telefonsamtal till chefen, fick vi inget svar på om det fanns dusch bakom den låsta dörren till handikapptoaletten.

Grisslehamn camping kök
Snyggt och prydligt i det ganska nyligen upprustade köket.

Allmänt – 3

Alla som checkar in får en voucher för resa tur och retur med Eckerölinjen till Åland. Denna gäller för fyra personer och färjan går två gånger om dagen. Eckerölinjen är känd för sin goda mat och för bra priser i taxfreeshopen. Grisslehamn är förstås en riktig sommarort med massor av serveringar och underhållning lite då och då. Mysfaktorn inne på campingen är inte så hög men det är trevligt vid restaurangen och bangolfen som ligger i anslutning till receptionen.

Grisslehamn Marina faktaruta
Rulla till toppen