First Camp Sunne: Mysigt vid Frykens strand

Publicerad: 2023-12-04   Uppdaterad: 2023-12-02

Mitt i Värmland vid Frykens strand och granne med Selma Spa, ligger den stora men ändå familjära First Camp Sunne – Fryksdalen. Här kan gästerna koppla av på stranden, ta en promenad på udden, bada vid sommarlandet och cykla i skogen. Platsen bjuder på något för alla.

Läge – 4

Anläggningen ligger sju mil norr om Karlstad och fyra mil söder om Torsby. Ta avfarten vid Ekebyvägen och följ sedan skyltningen mot Sunne Camping och Sunne Sommarland.

Campingen är belägen cirka 500 meter från E45 och 2 km söder om tätortens centrum. Kolsnäs dansbana ligger bakom receptionen, ”Sommarlandet” alldeles bredvid medan Selma Spa finns tillgängligt på andra sidan vägen.

Service – 4

Campingen är öppen året runt, dock har den nybyggda receptionen begränsade öppettider under vinterhalvåret. I den finns en välfylld butik med både glass, mat och campingtillbehör. Till anläggningen hör även en äventyrsgolfbana med tolv hål samt trampbilar och cyklar för uthyrning. Här finns även laddningsstolpar för fyra elbilar. Precis utanför området ligger Kolsnäs motionscenter med tennisbanor och en bowlinghall med tillhörande restaurang.

First Camp Sunne
På vissa ställen känns campingen som vilket radhusområde som helst.

Standard – 4

Här finns allt och det mesta är öppet året om. Ett av de två servicehusen stänger över vintern, det som alltid är öppet ligger i det övre området. Vi noterar gott om både toaletter och duschar, samt familjeduschar. I båda serviceanläggningarna har gästerna tillgång till tvättstuga samt välutrustat kök och diskrum. Sopsortering, tömning av latin samt påfyllning av vatten är också tillgängligt på båda områdena. En väl tilltagen plats för gråvattentömning är belägen vid det nedre servicehuset. Allt ser ut att vara fräscht, fint och lättillgängligt.

First Camp Sunne
Den nyrenoverade och välkomnande receptionen.
First Camp Sunne äventyrsgolf
Utmanande äventyrsgolf för hela familjen.

Tillgänglighet – 4

Campingen är stor och ligger på var sin sida om tågrälsen, det enda sättet att ta sig mellan områdena är via en trappa över spåret eller att gå utanför området. Lite problematiskt för rullstolsburna och de med barnvagn. Däremot är servicehusen lättillgängliga för alla, det vill säga utan trappsteg och med några väl tilltagna toaletter och duschar – ytmässigt sett.

Det kan däremot vara lite knepigt att hitta sin campingtomt, särskilt som den norra delen har en egen väg in till området. De flesta platserna är plana och fina (några lutar en hel del), och det är asfaltsväg mellan dem.

First Camp Sunne
En stor lekplats inbjuder till aktivitet.

Allmänt – 4

Ligger väldigt fint, precis vid Frykens strand, med egen badplats och flera bryggor. Vi noterar många olika naturstigar för promenader och för cykling. Under högsäsong och soliga dagar är detta ett perfekt ställe för barnfamiljen, med tanke både på badet och på Sommarlandet. För vuxna kanske golfbanan och närheten till Selma Spa lockar.

Möjlighet till fina utflykter finns också, då det bara är en mil till Mårbacka. Tåget går rätt igenom campingen, några gånger under dagtid – men det stör konstigt nog inte särskilt mycket.

First Camp Sunne faktaruta
Rulla till toppen