Campingkollen: Ursand – välkommen till schlagerland!

Publicerad: 2024-01-09   Uppdaterad: 2024-01-08

5-stjärniga Ursand Resort & Camping är en av landets populäraste semesteranläggningar. – Förmodligen är vi den bästa, säger den inte alltför blygsamme entreprenören Bert Karlsson som bjöd oss på en personlig guidning.

Läge – 5

Familjecampingen vid Vänerns sydspets, några kilometer norr om Vänersborg har ett ypperligt strandläge som inbjuder till härliga bad. Här är dessutom grunt och barnvänligt. 

Platsen som omgärdas av vacker lummig lövskog drivs av före detta skivbolagsdirektören Bert Karlsson, vilket mycket tydligt återspeglas i området med en alldeles egen ”Hall of Fame” samt gator och stugor med välkända artistnamn, tillika hans gamla stallgäng.

Ursand Bert Karlsson
Bert Karlsson är på gott humör och bjuder oss på en personlig visning.
Ursand pizza
Vid Hall of Fame finns även en uppskattad restaurang med världens godaste pizza, enligt campingägaren Bert Karlsson.

Service – 4

I receptionen med minilivs är möjligheten stor att du träffar på innehavaren själv. Detta är nämligen Bert Karlssons sommarparadis och lekhage. Här bor han i en villavagn med sin hustru, detsamma gör även deras barn med respektive familjer, som alla är verksamma på anläggningen. 

I de fyra servicehusen finns toa och duschar, kök, disk samt tvättstuga. Här noterar vi även automatisk latrintömning ”CamperClean” för grå- och svartvatten och platta för gråvattentömning. 

Nu är inte alla faciliteter ”all inklusive” om någon trodde det. Extra avgift är det för dusch, tömning, entré till vattenland, tvättstuga, med mera.  Däremot är det gratis wifi, vilket alltid är uppskattat.

Utbudet av aktiviteter är omfattande med lekland, äventyrsgolf, djur att mata och gosa med för barnen, restauranger, glasscafé, spa, konferensavdelning, spelhall, poolområde med vattenrutschbanor och shopping för att nämna det viktigaste.

Ursand utsikt
En vacker plats med ett fantastiskt läge, en av Sveriges bästa, menar Bert Karlsson.

Standard – 4

Campingen är sedan flera år klassad som 5-stjärnig, vilket ger besökarna en vink om hög standard när det gäller bekvämlighet, utbud och faciliteter.

–Vägen dit har varit lång och kostat åtskilliga miljoner i investeringar, säger Bert som tog över den nedlagda anläggningen tillsammans med familjen för drygt tio år sedan. 

Idag är det en semesteridyll av hög klass med både charm, karaktär och själ. 

– Vi har många stora omfattande byggprojekt på gång och väntar bara på klartecken från länsstyrelsen och kommunen. Inledningsvis har det varit lite tröga förhandlingar, men det kommer självklart att fixa sig, säger Bert.

Ursand pool
Här finns tempererad pool med rutschkanor och annat kul.

Tillgänglighet – 5

Tomterna på konstgräs är i varierande storlek. Området är designat i olika nivåer med både sol, träd och skugga, vilket ger en harmonisk och trevlig boendemiljö. Beroende på storleken på ekipaget är tillgängligheten god i de allra flesta fall. Hit kommer alla sorters campare, både kort- och långliggare med husvagn, husbil och tält. Dessutom finns uthyrning av stugor och villavagnar.

Ursand tåg
Om du inte vill gå eller cykla kan du ta Ursandståget (till vänster på bilden) till Vänersborg.

Allmänt – 5

Gillar du svenska schlagerartister, underhållning och hålligång är detta ett toppenställe med hög kändisfaktor. Berts popularitet och folkliga framtoning går heller inte att ta fel på. Han trivs med att stå i centrum, skriva autografer, fotas och låter sig mer än gärna intervjuas.

Dessutom älskar han att ”tjöta” med folk, något som uppskattas av både campinggäster och andra besökare.

Utanför området finns svamp- och bärplockarmark, motionsslingor och sköna promenad- och cykelvägar. Ursandståget (avgår utanför receptionen) är en annan uppskattad attraktion som tar dig in till vackra Vänersborg.

Rulla till toppen