Tobiksviks: Poppis bland många campare

Publicerad: 2024-03-04   Uppdaterad: 2024-03-03

Tobisvik i Simrishamn är en favorit för många campare. Men lever campinganläggningen verkligen upp till sitt goda rykte, eller är det enbart att den är en mötesplats med ett utsökt läge och god samhörighet som gör den så populär?

Läge – 4

Det stora campingområdet, i direkt anslutning till den breda vackra badstranden, har ett AAA-läge längs väg 9, endast 2 km norr om Simrishamn. Vilket innebär bekvämt gång- och cykelavstånd till centrum med fiskehamn, gågator, torghandel, restauranger och caféer, men också livsmedelsbutiker, bygghandel, vårdcentraler, apotek och övrig service.

Letar du efter skugga en stekhet sommardag? Åk vidare. Här är det mestadels sol och öppet landskap.

Mysiga Simrishamn inom gångavstånd.
Även tältcampare var synliga under vår vistelse.

Service – 4

Campingen är en så kallad åretruntanläggning som är öppen 365 dagar om året. Under högsäsong (mitten av juni till mitten av augusti) håller receptionen med butik öppet klockan 8–22. Där erbjuds allt från livsmedel och leksaker till städartiklar samt Tobiksviks alldeles egna T-shirt med Österlen-tryck. Nybakat bröd varje dag (under högsäsong) och gratis wifi.

På den stora semesteranläggningen, som också har stuguthyrning, finns mängder av aktiviteter, däribland musikquiz, gruppträning, trampbilar, ”Lilla tåget” som tar dig mellan campingplatsen och Simrishamn, cykeluthyrning, minigolf, barnklubb, boulebana, lekplats, tennisbanor, beach-fotboll och volleyboll.

Standard – 4

Receptionen är välkomnande med trevlig och hjälpsam personal. De många servicehusen är moderna, i de flesta fall väl underhållna och välstädade, men under vårt besök fanns på sina håll mer att önska i vissa hygienutrymmen. I servicehusen hittar vi kök med spis, mikrovågsugn och diskplatser. Tvättmaskin och torktumlare går att hyra (50 kr/maskin). Att duscha kostar 5 kr/3 min. Latrintömning finns på flera ställen, även tömning av fast gråvattentank, vattenpåfyllning och källsortering av sopor.

Med andra ord är det en komplett anläggning i Campinggruppen där även Falsterbo Resort, Trelleborg Strand och Lomma Camping ingår. 

I ett av köken på anläggningen.
Stor campingplats, men ganska små tomter enligt vissa.

Tillgänglighet – 3

En stor camping med relativt små tomtplatser är det allmänna omdömet, både från oss och från gästerna vi pratade med under vår vistelse. Vill du ha en nära och ”bra” plats intill badstrand och servicehus bör du som gäst vara ute i god tid med förbokning. De bästa platserna är nämligen hårdvaluta under högsäsong. Kommer du oannonserad under de mest hektiska sommarveckorna är risken påfallande hög att det är fullbelagt.

Allmänt – 4

Läget är utmärkt, men familjecampingen känns ändå lite trång och svårbedömd, trots sitt breda utbud av aktiviteter. Bäst är den härliga stranden, havsbadet (tyvärr ofta kallt i vattnet och varning vid pålandsvind) och närheten till Simrishamns centrum med sitt utbud av diverse faciliteter. Lägg därtill alla trevliga utflyktsmål och smultronställen som finns i stadens omedelbara närhet vars avstånd till det mesta enkelt och bekvämt går att nå från cykelsadeln.

Trots allt, är det snudd på toppbetyg.

Ett av servicehusen. Inte nybyggt, men praktiskt och funktionellt med alla bekvämligheter.
Rulla till toppen