Campingkollen: Skrea camping – toppenställe för alla åldrar

Publicerad: 2024-04-04   Uppdaterad: 2024-04-02

Skrea:s familjära camping, söder om Falkenberg, är en stor åretruntöppen semesteranläggning där ingenting saknas. Här finns något för alla – inte minst för barnen.

Läge – 5

Kör E6:an, vik av vid avfart 49 och följ skyltarna mot Skrea Strand. Efter cirka 3 km är du framme. Den stora privatägda familjecampingen har närmare 500 tomter, ett femtiotal stugor i olika storlekar samt två lägenheter. Campingen ligger ”ett stenkast” från havet med en 2,5 kilometer lång, vacker sandstrand.

Service – 5

Receptionen är öppen klockan 8–21 alla dagar under sommar-säsongen. Under lågsäsong varierar öppettiderna. På området finns bollplan och lekplats, lekrum, aktivitetsscen, uppvärmd pool, minigolf, poolbar, glass- och godiskiosk, restaurang, bastu, grillkåta, cykeluthyrning med mera. Det viktigaste till frukosten finns i receptionen. Utanför området är det nära till livsmedelsaffärer och längs promenadstråket in till Falkenbergs centrum står vagnar med streetfood uppradade.

Vissa faciliteter känns nästan som på en resort utomlands. Vill ni inte hänga vid poolen är det nära till en 2,5 kilometer lång strand.
Rebecka Carlsson älskar sitt sommarjobb som campingvärd.

Standard – 5

Den välskötta kontantfria anläggningen har alla tänkbara faciliteter. I servicehusen, belägna på båda sidor av campingen, finns det gott om toaletter och duschar, men även familjebadrum och handikappanpassade toaletter försedda med larm. Här kan du laga mat, diska (både inne och ute) och tvätta (40 kr/tvätt). Dessutom finns vattenpåfyllning, latrintömning och tömning av grå- och svartvatten på platta samt miljöstation med komplett källsortering. 

Området är inhägnat och gånggrindarna låses klockan 23. Under högsäsong patrulleras området nattetid av vakter som nås via jourtelefon.

Tillgänglighet – 2

Området är plant och består av två större avdelningar. En smal asfalterad väg löper mellan de gräsbelagda campingtomterna. Vissa platser är bättre tillgängliga än andra. Fråga gärna innan var du bäst kan parkera. Enligt brandkravet är det fyra meter mellan de uppställda ekipagen som gäller. Här ska samtliga husbilar/husvagnar stå med nosen/draget 30 cm från asfaltkanten.

Under högsäsong är det inte alldeles enkelt att baxa in sitt fordon på den avsedda platsen. Den trånga passagen till campingtomten drar ner betyget rejält.

Ett sommarparadis – om barnen får välja.
Poolen är populär, trots att det glittrande havet endast ligger ett stenkast bort.

Allmänt – 5

Läget är hur som helst fantastiskt. Reser du med barn och gillar camping, sol, bad, restauranger, affärer och massor av aktiviteter har du kommit helt rätt. På bekvämt cykelavstånd hittar du många trevliga besöks- och utflyktsmål, däribland mysiga caféer, butiker med nyfångad fisk och skaldjur men också lokala producenter av kött, chark, bröd och mejerivaror. 

Rulla till toppen