Ugglarp Camping: Familjevänligt och strandnära

Publicerad: 2024-05-13   Uppdaterad: 2024-05-12

Halland är känt för sina härliga bad och långa stränder. Inget undantag för Ugglarp Camping som ligger vackert vid havet, omgiven av både sandstränder och klippor. Här spelar det ingen roll om boendet är på en campingtomt eller i en stuga, utsikten över Kattegatt och närheten till naturen finns överallt.

Läge – 4

Campingen ligger väldigt fint bara ett stenkast från populära Ugglarps havsbad och samtidigt söder om den vackra stranden Långasand, cirka två mil söder om Falkenberg och tre mil norr om Halmstad.

Resenärer söderifrån kör enklast kustvägen norrut. Norrifrån är det lättast att ta E6 och sedan kustvägen, sikta på Ugglarps Vandrarhem och följ skyltarna mot campingen och restaurang Strandkanten. Något bristfällig skyltning mot slutet och det är lätt att köra fel, vilket vi gjorde.

Ugglarp Camping, restaurang Strandkanten
Härliga hamburgare på Restaurang Strandkanten.
Ugglarp Camping äventyrsgolf
Rolig äventyrsgolf för hela familjen.

Service – 4

Anläggningen är öppen från april till september och har 250 platser för husbilar/husvagnar samt stugor och konferensutrymmen. Större butik med varierande utbud av livsmedel, leksaker, verktyg och campingtillbehör finns.

Receptionen ligger mellan butiken och den populära restaurangen (Strandkanten) där det serveras pizza med ovanlig topping, hamburgare med extra allt, glass samt dryck av olika slag. I anslutning till restaurangen, med fantastisk utsikt över strand och hav, finns även en äventyrsgolfbana med tolv hål. Barnen har stor lekplats, hoppkudde och gott om ytor att ha skoj på.

Ugglarp Camping utsikt
Vy över den stora campingen där knappast någon kan klaga på utsikten.

Standard – 3

Det är en stor anläggning och därför finns det tre serviceinrättningar. De två större innehåller kök, toa, dusch, tvättstuga, disk och latrintömning. Ett av servicehusen ligger i närheten av receptionen, det andra är beläget i konferensbyggnaden högst upp i området. Det tredje är ett litet servicehus som bara har toa och disk, placerat i området för tältarna vid den mindre lekplatsen. Även en väl tilltagen plats för gråvattentömning, latrintömning och hunddusch finns centralt på campingen. Allt är fräscht och fint.

Tillgänglighet – 4

Campingen är uppdelad i två områden, med en mindre väg som löper genom hela området. Det är lite oklart vad som är privata bostäder och vad som faktiskt hör till campingen. De flesta platserna är plana och fina samt utspridda på olika stora gräsplatåer som jämnar ut de ganska stora nivåskillnaderna. Servicehusen är tillgängliga för alla. De är utan trappsteg och har även några rymligare toaletter och duschar.

Ugglarp Camping infart
Infarten till Ugglarp Camping med reception, restaurang och butik på höger sida.

Allmänt – 4

Anläggningen ligger fint vid Kattegatt och havsbadet, omgiven av vacker natur. Det nedre området med havsutsikt, kallat Strandäng, är extra utsatt för vind och det blåser nästan alltid här. Det övre området (Lyckan) har i sin tur lummig grönska och är betydligt mer vindskyddat, men med lite sämre utsikt. I närområdet finns fina naturstigar som lockar till både vandring och cykling, men även inomhus-aktiviteter som Svedinos Bil- och Flygmuseum som har en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan.

Ugglarp Camping faktaruta
Rulla till toppen