Bredäng Camping: Nära centrala Stockholm

Publicerad: 2024-06-05   Uppdaterad: 2024-06-03

Ibland är kruxet att lyckas hitta en prisvärd, fräsch och snygg camping som ligger nära allt. Bredäng Camping är helt enkelt ett toppenställe när du besöker Stockholm.

Läge – 4

Bredängs 4-stjärniga camping har ett lugnt, naturskönt läge, insprängt mellan 60-talets betonghus och Sätraskogens naturreservat och med väl tilltagna platser för både husbilar och husvagnar. Det är nära (endast 350 meter) till Mälarhöjdsbadets sandstrand, badbrygga, utegym, grill- och lekplats. Dessutom med ett bekvämt gångavstånd (cirka 700 meter) till Bredäng köpcentrum och T-banestation.

Med tunnelbana når du Stockholm city på 19 minuter. Under sommarsäsongen kan du åka ångbåt från nämnda bads brygga till Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Till de större varuhusen, IKEA med flera, vid Kungens kurva är det bara 3 km.

Bredäng camping, bryggan
Från Mälarhöjdsbadet kan du åka ångbåt till Stockholm city.

Service – 4

Receptionen håller öppet 9–21 alla dagar i veckan. Betalning sker vid utcheckning (senast kl. 15). Förbokning rekommenderas under högsäsong. Längsta tillåtna campingperiod är 14 dagar i följd. Anläggningens minilivsaffär har ett stort matutbud där du kan köpa färskt bröd varje morgon. Här finns också en thairestaurang med fullständiga rättigheter till normala priser.

Avgiftsfritt är duschar, kök med diskmaskin, kokplattor och mikro, biltvätt, trådlöst internet och bastu. Tvättmaskin inkluderat tork kostar emellertid 75 kr/tvätt. För barnen finns en trevlig lekplats inne på området. Utanför noterar vi minigolf, hundrastgård och promenadslingor. Under vårt besök var det rent och snyggt överallt, både ute och inne.

Bredäng camping, handfat
Äldre stuk, men rent och välstädat.
Det är inte bara i filmen Notting Hill som det finns blåa dörrar.

Standard – 4

Servicehusen är av lite äldre karaktär, men nyrenoverade och mycket fräscha. I den nya moderna tappningen har
campingen ändå lyckats behålla sin själ – vilket är ett gott betyg. Flera gäster vi pratade med, såväl svenska som utländska besökare, kunde bara instämma. På området finns latrintömning och tömning av fasta gråvattentankar samt miljöstation med komplett källsortering av sopor.

Käcka tyska turistekipage.
Christine och hennes pojkvän Mario har hittat hit från Spanien.

Tillgänglighet – 4

Det är enkelt att komma till oavsett om du har husbil eller husvagn. Campingen har flera avdelningar, både med skugga och soligt läge. Platserna är handikappanpassade, med kort och bekvämt avstånd till servicehusen, affär, lekplats och restaurang.

Gutten Oddvar med familj ska göra Gröna Lund.

Allmänt – 4

Från dåtidens enkla campingområde är Bredäng numera en modern, rejäl och fin semesteranläggning av klassisk typ. Allt känns inbott och välkomnande, lite som ”hemma hos”. Är du turist i huvudstaden är den här anläggningen enkel, bekväm och prisvärd. Extra plus ger vi till den vänliga och tillmötesgående personalen. Dessutom slipper ni trängselavgiften (om ni kommer söderifrån).

Bredäng camping faktaruta
Rulla till toppen