Husvagn: Niesmann Clou Liner 750

Publicerad: 2005-02-25   Uppdaterad: 2023-09-22

Fakta: Pris: ca 2.5 miljoner Totalvikt: 7 490 kg Lastvikt: 916 kg Antal (bältade) sittplatser: 2 Sovplatser: 2 Längd/bredd/höjd mm: 8500/2400/3350 Jag har köpt en lott och om allt går som det ska sitter jag snart i min egen Clou Liner. I väntan på fru Fortuna har jag en till låns. Anledningen till att jag...

Fakta:
Pris: ca 2.5 miljoner
Totalvikt: 7 490 kg
Lastvikt: 916 kg
Antal (bältade) sittplatser: 2
Sovplatser: 2
Längd/bredd/höjd mm: 8500/2400/3350

Jag har köpt en lott och om allt går som det ska sitter jag snart i min egen Clou Liner. I väntan på fru Fortuna har jag en till låns.

Anledningen till att jag vill ha en Clou Liner är enkel. Den är kompromisslös. Här finns ingenting som andas anpassning till flera funktioner eller olika användningsområden. Detta gör at bilen är stor, och tung. Underbar att bo i men en aning klumpig i stadstrafik och den kan vara svår att hantera på en överfylld campingplats. Men, och ett viktigt men, den här bilen besöker aldrig en camping. Den hittar man i depåområdet vid motorbanor, vid någon golfklubb eller vid en segelragatta någonstans vid havet. I Sverige är den inte särskilt vanlig, hittills har bare en handfull köpts, det är ingen risk att man inte hittar rätt bil om man lämnar den en stund&

Husvagn: Niesmann Clou Liner 750

Sovrummet är ett magnifikt sådant, med separat duschkabin och toalettrum i omedelbar anslutning. Härinne finns också mycket gott om skåp och förvaringsmöjligheter. Bilen går att få i det utförande du själv vill ha den, bara det är tekniskt möjligt. Den här bilen hade bland annat en väggmonterad flatskärms-tv i sovrummet och fjärreglerad luftkonditionering för att nämna något.

I köket finns såväl vanlig ugn som microvågsugn.

I köket klarar man av att laga festmat utan att sakna vare sig sink att skölja av grönsaker i eller ytor att ställa ifrån sig heta kärl på. Självklart finns det ett frysskåp liksom ugn. Naturligtvis finns här också mikrovågsugn, och diskmaskin är mer regel än undantag. De utdragbara lådorna i köksbänken glider på metallskenor och kullager. Varje vrå är tillvaratagen och det tar en stund att hitta alla finesser. Det tog en halv dag att hitta ”huttskåpet”, jag trodde det räckte med det imponerande barskåpet fyllt med kristallglas och speglar.

Samvarogruppen består en vinkelsoffa i skönt mjukt skinn. Mittemot, vid entrédörren, en fåtölj, skjutbar och vridbar. Bordet går att anpassa till middagsdukning eller mindre för fika eller ett glas öl. Framför den separata fåtöljen finns ett svängt bord, lämpligt som skrivbord till exempel. Behövs det kan man också vända både förar- och passagerarstol.

Från överskåpen ovanför vindrutan sänks en 15″ plattskärm ner. Man kan också med hjälp av en elektriskt manövrerad gardin skärma av den stora framrutan, lämpligt om man inte vill att populasen skall ha alltför klar insyn i denna exklusiva miljö vars klimat i första hand ombesörjs av den takmonterade ac-anläggningen som också innehåller belysningsarmatur.

Den klarar vinter lika väl som sommar. Genomarbetade luftspalter överallt och vattenburen värme liksom vämeväxlare mellan motor och panna.Den är byggd för två, den innehåller allt man behöver för att fritt och oberoende kunna resa runt. Den kan lasta cirka ett ton, det finns plats för motorcyklar eller vad man nu vill. I den lite större varianten, Clou Liner 900, finns dessutom plats för en hel bil under sängen, i garaget. Husvagn: Niesmann Clou Liner 750

Clou Liner har luftfjädrar i bakvagnen och drivs med de tvillingmonterade bakhjulen.

Den här bilen är byggd på ett MAN-chassi, den har luftfjädrar i bakvagnen, den drivs med de tvillingmonterade bakhjulen och kraften kommer från en 6.8-liters 220 hästars dieselsexa. Växellådan innehåller sex växlar, bromsarna är hydrauliska men får också assistans av avgaser respektive tryckluft. Clou Liner är i mångt och mycket en dröm för husbilsintresserade. Prislappen på cirka 2.5 miljoner gör den ouppnåelig för de flesta av oss, om nu inte det här med lotten &..
(Ur H&C nr 2/2005)

Husvagn: Niesmann Clou Liner 750
Husvagn: Niesmann Clou Liner 750
Husvagn: Niesmann Clou Liner 750
Rulla till toppen